Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2019, 18:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Osvienčim kritizuje veselo pózujúcich turistov na koľajniciach v koncentračnom tábore

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Do koncentračného tábora sa nemá chodiť pózovať na koľajnice.

Návšteva koncentračného tábora Osvienčim prinúti väčšinu ľudí zamyslieť sa nad tým, ako mohol svet dopustiť, že tam nacisti zabili viac ako 1 milión ľudí. Ohlušujúce ticho vyhladzovacieho tábora v človeku vzbudzuje hrôzu a rešpekt voči nevinným obetiam, ale napriek tomu sa v dnešnom svete plnom moderných technológií nájde dostatočné množstvo turistov, ktorí nevedia rešpektovať pamiatku na smutnú časť našich dejín.

Ako píše BBC, na oficiálnom účte na Twitteri zverejnili správcovia Osvienčimu príspevok, v ktorom vyzývajú turistov, aby rešpektovali pamiatku obetí. Návštevníci si majú spomenúť na hrôzy, ktoré sa v Osvienčime kedysi odohrávali, a tak rozhodne nie je vhodné veselo pózovať na koľajniciach. „Existujú lepšie miesta, kde sa môžeš naučiť udržiavať stabilitu na koľajniciach než miesto, ktoré symbolizuje deportáciu stoviek tisíc ľudí na smrť.“


Napriek tomu, že takáto výzva vyznieva logicky, niekoľko ľudí začalo Osvienčim v komentároch kritizovať. Vraj sa múzeum snaží kontrolovať to, ako ľudia prejavujú rešpekt. Na to správcovia odpísali, že ak sa návštevníci chcú zbaviť stresu, existujú na to lepšie spôsoby, ako sa prechádzať po koľajniciach, vďaka ktorým skončili státisíce väzňov v plynových komorách.

Iný chlapík zase kritizoval, že sa ľudia len snažia usmievať, vraj keby sa každý správal len takto bez rešpektu. Múzeum v odpovedí skonštatovali, že v ideálnom svete by sa bez rešpektu nemusel správať nikto.

Domov
Zdieľať
Diskusia