Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2019, 17:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Desivý trailer pre Annabelle 3 ukazuje množstvo debilných postáv, démonov a scény, ktoré ťa v kina donútia skákať na sedačke

Desivý trailer pre Annabelle 3 ukazuje množstvo debilných postáv, démonov a scény, ktoré ťa v kina donútia skákať na sedačke
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Alebo aspoň tak si to predstavujú autori tohto traileru.

V tomto článku sa vrátime do minulosti, kedy sme chválili trailery, ktoré boli skvelé a naopak, pustili sa do tých slabých. A keďže sa nižšie môžeš pozrieť na prvé zábery pre Annabelle Comes Home (tretí diel spin-off série Conjuringu), tušíš, ktorý prípad nastane. Trailer som musel pozerať na dvakrát, pretože som to intelektuálne po scéne, kedy sa dievčatko priznáva, že sa dotklo úplne všetkého, fakt nedával.

Dostávame sa teda späť do bodu, kedy v desiatom filme z tohto univerza manželia Warrenovci či iná háveď necháva vraždiace démonické bábiky a predmety „schované“ v izbičke a v sklenených skrinkách. Klúčik od nich je pravdepodobne zavesený pri botníku, aby sa hocijaká návšteva mohla prísť pohrať so zlom a peklom. Však to dáva logiku. 

Samozrejmosťou sú detské postavy, pri ktorých si scenáristi aspoň nemusia robiť starosti s tým, že sú totálne vypatlané a nerozmýšľajú vôbec racionálne. Nakoniec, len vďaka primitívnym postavám sa takéto scenáre a filmy vôbec dajú natáčať. Asi som príliš tvrdý, ale po tom, ako vidíte horory typu Us, sa na podobné hlúposti pozerá len veľmi ťažko. 

Jumpscare tu, debilná postava tam, ďalší jumpscare, ďalšia debilná postava, nejaká tá smrť, záhadné zmiznutie, odhalenie zla, ďalší jumpscare, ktorý potrebuje 15 sekúnd na zvyšovanie napätia, aby si v tom kine predsa len trošku poskočil z tej sedačky... no a v tom momente už Zuzka Plačková točí story, aká je to super kino zábava a úžasný film. Taký Jordan Peele o tom môže len snívať, keďže jeho novinku Zuzka označila za pi*ovinu.

 
 

Annabelle 3 bude mať nepochybne úspech, ako u detí, tak tínedžerov, dospelých a jednoducho povedané radových, nenáročných divákov. Netreba čakať nič úžasné, no ak si v kine užívaš béčkové horory s áčkovými rozpočtami (v rámci žánru), svet Conjuring a nekonečné množstvo debilných rozhodnutí postáv a triviálneho scenára, bude to film ako stvorený pre teba.

Ak si zvedavý, o čom presne hovorí dej, aké postavy sa vrátia a podobne, klikaj do nášho vlákna sem. Mám však pocit, že to v týchto prípadoch je úplne jedno. Do kín sa Annabelle Comes Home dostane 27. júna. 

Domov
Zdieľať
Diskusia