Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2019, 13:02
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Pre bezdomovca našlo 16-ročné dievča nový domov a vyzbieralo vyše 1 200 €

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO
Uložiť Uložené

Všetko pritom začal leták na zastávke, v ktorom bezdomovec hľadal poctivú prácu.

Príbehy bezdomovcov dokážu človeka poriadne chytiť za srdce. Samozrejme, množstvo ľudí na ulici končí ich vlastnou vinou, no veľakrát sa na človeka len neusmejú okolnosti. Aj jedna sekunda dokáže človeku otočiť život hore nohami a môže skončiť aj na ulici. Je však veľmi dôležité, ako sa potom zachová.

Bezdomovec z britského mesta Hastings bol natoľko zúfalý, že po autobusových zastávkach začal vylepovať letáky, v ktorých hľadal zamestnanie. Nechcel zaňho pritom ani len mzdu, stačilo mu ubytovanie. Ochotný bol pritom robiť absolútne čokoľvek – od varenia cez venčenie psov až po umývanie a záhradničenie.

Príklad poctivého bezdomovca so snahu pracovať však ľudí na sociálnych sieťach poriadne chytil za srdce. Na Facebook ho totiž zavesila 16-ročná Charlotte, ktorá si leták všimla na zastávke.

A zverejnenie bolo dobré rozhodnutie, pretože sa pre bezdomovca vyzbieralo už vyše 1 200 € a našlo sa aj ubytovanie. Bezdomovec, vlastným menom Anthony Johnson, teraz býva v pohodlnom karavane a jeho život sa otočil hore nohami.

Domov
Zdieľať
Diskusia