Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. marca 2019, 9:56
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Policajné odbory: Takto médiá zavádzajú o platoch slovenských policajtov

Policajné odbory: Takto médiá zavádzajú o platoch slovenských policajtov
Zdroj: FOTO TASR - Vladimír Benko
ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA POLICAJTA
Uložiť Uložené

Zástupca Nového odborového zväzu uviedol platy policajtov na pravú mieru.

V nedávnej dobe nás kontaktoval zástupca Nového odborového zväzu polície Tomáš Doboš. Možno si spomenieš na to, že sme s pánom Dobošom ešte začiatkom tohto mesiaca robili rozhovor.

Okrem toho, že vyjadril svoj nesúhlas s tým, že štát plánuje zvyšovať platy profesionálnych vojakov, pričom v tomto ohľade opomína Policajný zbor SR (preto vznikla aj petícia za vyrovnanie platov), spomenul taktiež svoje počudovanie nad nedávno v médiach zverejnenými informáciami k výške platov príslušníkov PZ.

Odporúčané
Zástupca policajných odborov: Vyššie funkcie sa rozdávajú po známostiach, šikovnosť na to nestačí (Rozhovor) Zástupca policajných odborov: Vyššie funkcie sa rozdávajú po známostiach, šikovnosť na to nestačí (Rozhovor) 10. marca 2019, 12:43

Nikto z kompetentných sa nevyjadril a nepohoršil nad zverejnenými informáciami k výške platov, ktoré údajne policajti poberajú pri nástupe a k porovnaniu po 15 odslúžených rokoch. Suma, ktorá svietila pri policajtovi, (1 618 €) ma zarazila,  a podotýkam, že nielen mňa,“ neskrýval svoje pohoršenie vo vyhlásení zástupca NOZP Tomáš Doboš.

Tomáš Doboš sa vo svojom prehlásení odkázal na zákon č. 73/1998 Z.z. o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky a Železničnej polície, kde sa v § 84 píše o jednotlivých zložkách služobného príjmu.

Z neho vychádza, že radový policajt po 15. rokoch služby nepoberá 1618 €, ale 1401 €, a to vrátane výsluhy rokov a zarátaných príplatkov. Rozdiel teda tvorí viac než 200 €. Sumy sú uvádzané v hrubom. Ďalej sa nespomína ani to, že policajti si musia oproti civilnému sektoru odvádzať vyššie odvody. Výsledná suma na výplatnej páske v čistom je teda značne nižšia.

Odporúčané
Policajt Michal: Vláda si do zboru dosadzuje svojich ľudí, šikana od vedúcich dohnala kolegyňu na psychiatriu (Rozhovor) Policajt Michal: Vláda si do zboru dosadzuje svojich ľudí, šikana od vedúcich dohnala kolegyňu na psychiatriu (Rozhovor) 7. februára 2019, 17:16
Policajné odbory: Takto média zavádzajú o platoch slovenských policajtov
Policajné odbory: Takto média zavádzajú o platoch slovenských policajtov Zdroj: Tomáš Doboš – NOZP
Domov
Zdieľať
Diskusia