Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
20. marca 2019, 15:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

McDonald's začal ponúkať vegánske nugetky, namiesto mäsa v nich nájdeš mrkvu či kukuricu

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Reťazec chce vyhovieť všetkým svojim zákazníkom.

Čoraz viac reštauračných reťazcov sa začína prispôsobovať vegánskym zákazníkom. Konzumácia výlučne rastlinnej stravy je populárna, veď aj na Slovensku nájdeš hromadu prevádzok, kde ti pripravia rastlinnú stravu podľa tvojich predstáv.

Na tento trend nabehol aj McDonald’s, v minulosti začal ponúkať niekoľko vegeteriánskych možností, spomedzi ktorých si môžeš vybrať, lenže rovnaký dopyt existuje po tých vegánskych. Svedčí o tom vegánsky Happy Meal, ktorý by si mohol kúpiť v niektorých britských reštauráciách. 

McDonald's začal ponúkať vegánske nugetky, namiesto mäsa v nich nájdeš
McDonald's začal ponúkať vegánske nugetky, namiesto mäsa v nich nájdeš Zdroj: McDonald's

McDonald’s preto začal v Nórsku ponúkať svoje ikonické nugetky vo vegánskej verzii. Namiesto kuracieho mäsa v nich nájdeš zemiakovú kašu s cibuľou, mrkvou, kukuricou a cícerom. Nezvyčajná kombinácia je obalená strúhankou, celú zmes na záver vypražia.

Zatiaľ budú nugetky ponúkané len v nórskych prevádzkach a nie je jasné, kedy a či vôbec prídu aj na Slovensko. Vegánske nugetky si budeš môcť samozrejme vychutnať s hranolčekmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia