Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2019, 11:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Čínsky chirurg operoval pacienta cez internet. Proti Parkinsonovej chorobe bojoval z diaľky 3 000 kilometrov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nová technológia môže byť prelomová.

Technológia ide dopredu každou sekundou a najnovší pokrok čínskeho lekára môže byť obrovským prelomom. Doktor Ling Č'-pchej totiž úspešne zoperoval pacienta s Parkinsonovou chorobou, ktorému do mozgu implantovali zariadenie slúžiace na hĺbkovú mozgovú stimuláciu, ktoré pomáha chorému človeku kontrolovať svoj pohyb.

Č'pchej to však zvládol na diaľku, konkrétne z približne 2 900 kilometrovej vzdialenosti. Všetko zvládol vďaka mimoriadne rýchlemu 5G pripojeniu, vďaka čomu cez sieť zvládol operáciu v reálnom čase a ako sa sám vyjadril, ani necítiť, že je pacient vzdialený takmer 3 000 kilometrov.

Prostredníctvom ovládania chirurgických robotov cez sieť sa operácia bezproblémovo podarila, čo môže byť prelomom v používaní technológií v medicínskej oblasti. Mnoho obyvateľov v Číne žije v opustených oblastiach, na samotách, a práve tento systém by mohol uľahčiť starostlivosť o týchto pacientov. Čína je však uzavretou krajinou a zatiaľ nezverejnila presné podrobnosti.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bagavill Blog (@bagavillblog),

Domov
Zdieľať
Diskusia