Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2019 o 13:42
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Mark Hamill: Cítim sa podvedený, Lukea Skywalkera zabili príliš skoro

Mark Hamill: Cítim sa podvedený, Lukea Skywalkera zabili príliš skoro
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hamill nedokáže víziu Riana Johnsona vôbec pochopiť.

Mark Hamill v sebe dlhší čas udržuje vnútorný rozbroj. Už pred premiérou Star Wars VIII priznal, že s rozhodnutiami režiséra Riana Johnsona týkajúcimi sa jeho postavy vôbec nesúhlasil.

Neskôr svoje verejné prehlásenia na kontu filmu oľutoval a prehlásil, že kreatívne nezhody pri tvorbe filmu sú bežnou záležitosťou. Napriek tomu konanie jeho postavy nevedel nikdy pochopiť.

V aktuálnom interview pre seriál Knightfall sa znova dostal k téme Star Wars, a i keď svoje prehlásenia z minulosti ľutoval, tentokrát si už znova nebral servítku pred ústa. 

Tak ako v minulosti, aj tentokrát ho trápil vývoj postavy Lukea Skywalkera. Mimo jeho kontroverzného správania sa v interview sťažoval na to, že Luke už nikdy viac neuvidí svojich najlepších priateľov.

Povedal som, že bolo veľkou chybou, aby sa táto trojica nikdy spoločne nestretla. Myslím, že som sa mýlil, pretože sa zdá, že to nikoho nezaujíma, prehlásil Hamill.

Ďalej sa herecký predstaviteľ Lukea posťažoval na to, že jeho postavu odstránili ihneď v The Last Jedi. Dúfal totiž, že Skywalkerova smrť príde až v epizóde Star Wars IX. „Bol som iba v jednom filme. Totálne ma podviedli,“ povedal Hamill. V epizóde IX teda Lukea uvidíme len vo forme ducha alebo prostredníctvom flashbackov.

Mark Hamill sa ďalej kriticky vyjadril aj k postupom štúdia Disney, ktoré nové Star Wars filmy chrli raketovou rýchlosťou: „Za našich čias išlo o trojročné rozdiely (medzi premiérami). Teraz sú to dva roky a medzi nimi ďalší film (spin-off s Hanom Solom).“

Mark Hamill: Cítim sa podvedený, Lukea Skywalkera zabili príliš skoro
Zdroj: Disney

Svoje názory si ale nenechával pre seba a pred vedúcimi mal prehlásiť: „Naozaj? Han Solo má premiéru päť mesiacov po našom filme? Dajte tomu pokoj!

Veľmi ho nepotešila ani scéna s robotom C3PO, kedy Luke v scenári neprejavil voči starému priateľovi štipku radosti. „Nechali ma chodiť okolo 3PO bez toho, aby som ho  vôbec spoznával,“ prezradil o rozhodnutí Riana Johnsona Hamill. Režisérovi preto povedal, že niečo také nemôže urobiť.

V scenári sa píše 'Zabudni na minulosť, zabi ju, ak musíš', a v tomto robia veľmi dobrú prácu,“ pokračoval so svojím nespokojným preslovom Hamill.

Anketa:
Súhlasíš s Hamillovými tvrdeniami?
Áno
Zväčša áno
Zväčša nie
Nie
Áno
82 %
2056 Hlasov
Zväčša áno
15 %
368 Hlasov
Zväčša nie
2 %
40 Hlasov
Nie
1 %
34 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia