Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2019, 11:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na proteste proti vakcínam chcel nájsť lekárov, narazil len na hromadu „hlupákov". O medicínskom vzdelaní ani nesnívali

ZAUJÍMAVOSTI PROTEST
Uložiť Uložené

Muž zobral kameru a šiel sa pozrieť na protest proti vakcínam.

V posledných týždňoch sa téma zaočkovanosti šíri rovnako rýchlo ako osýpky. Nejde o žart, veď v niekoľkých krajoch Slovenska klesá miera zaočkovanosti pod bezpečnú mieru, na susednej Ukrajine zaznamenali viac ako 20-tisíc prípadov osýpok a cez 70 nakazených máme v roku 2019 aj u nás.

Odporúčané
Zaočkovanosť detí na Slovensku klesá pod bezpečnú mieru. Toľko prípadov osýpok sme tu mali naposledy v 90. rokoch Zaočkovanosť detí na Slovensku klesá pod bezpečnú mieru. Toľko prípadov osýpok sme tu mali naposledy v 90. rokoch 26. februára 2019, 1:38

Väčšina ľudí si našťastie uvedomuje, že keby existovali vakcíny pred desiatkami rokov, nemuseli by zomrieť milióny ľudí na choroby, ktorým dnes vieme predchádzať. Aj tak však existuje hlasná komunita samozvaných odborníkov s dlhoročnou praxou z internetového lekárstva, ktorá dokáže odmietnuť vedecké štúdie a názory lekárov, pretože si pozreli video o tom, ako vakcíny škodia.

Austrálčan Lewis Spears preto šiel navštíviť jeden z najväčších protestov proti vakcínam vo svojej krajine, kde k očkovaniu štát pristupuje rázne. Ak si rodičia dieťa nenechajú zaočkovať, môže im siahnuť dokonca aj na prídavky a umiestnenie dieťaťa v škôlke.

Lewisa zaujímalo, či sa na takýchto protestoch zúčastňujú aj lekári, keďže anti-vax komunita vyhlasuje, že škodlivosť vakcín preukázali aj tisícky medicínskych odborníkov. Austrálčan preto mal pocit, že by hromadu týchto lekárov mohol nájsť aj na proteste.

Opak bol pravdou. Ako vyplýva z videa, nenarazil na žiadneho lekára, ale na desiatky samozvaných odborníkov a ako ich nazval on sám – hlupákov.  Jedna žena mu vysvetlila, že sa venuje prírodnej terapii, iná žena protestujúca proti vakcínam pre psov nemala žiadne veterinárske vzdelanie a keď sa protestujúcich opýtal, či je medzi nimi nejaký doktor, niekto mu zakričal, že čo by na proteste robil lekár. Ani nevedel, akú veľkú mal pravdu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia