Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. februára 2019, 8:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Steve Irwin obťažoval zvieratá, kvôli čomu aj zomrel, vyhlásila PETA na narodeniny zosnulého dobrodruha

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na jeho dokumentárnych filmoch vyrástlo množstvo z nás.

Veľká časť z nás vyrástla na prírodných dokumentárnych filmoch Stevea Irwina. Austrálčan známy ako The Crocodile Hunter, čiže Lovec krokodílov, vlastnil aj zoologickú záhradu Australia Zoo neďaleko mesta Brisbane.

Vo svojej kariére stál pred kamerou v nespočetných situáciách, keď mal v rukách veľkých či malých krokodílov, nebál sa ani pavúkov a roztomilejších živočíchov ako koaly.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Discovery Channel UK (@discovery_uk),

Odborník na prírodu vedel svoje nadšenie pre zvieratá sprostredkovať miliónom ľudí a aj na Slovensku sme si našťastie mohli množstvo relácií tohto Austrálčana vychutnať. Svet sa však v roku 2006 dozvedel smutnú správu. Steve Irwin zomrel pri potápačskej expedícii, keď ho svojím hrotom zabila raja a po útoku zvieraťa mu už nebolo pomoci.

Dodnes si ho pamätáme ako velikána, ktorý vzácne zvieratá spopularizoval, lenže organizácia na ochranu zvierat PETA ho vníma rozdielne. Svet si 22. februára pripomínal narodeniny zosnulého dobrodruha. Pri tejto príležitosti dokonca vyhľadávač Google zmenil svoju úvodnú stránku, na ktorej mali ľudia možnosť preklikať si viacero ilustrácií Irwina pri práci so zvieratami.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený AustraliaZoo Wildlife Warriors (@wildlifewarriorsworldwide),

PETA však vydala vyhlásenia, podľa ktorého Steve v živote obťažoval zvieratá a zomrel v situácii, keď obťažoval aj raju. PETA neschvaľuje akékoľvek využívanie zvierat v zábavnom priemysle a Irwin vraj pre organizáciu nebol skutočný odborník na divočinu.

Samozrejme, drvivá väčšina ľudí na sociálnych sieťach sa chytala za hlavy, keď si vypočula argumentáciu zástupcov organizácie. Steve Irwin bol podľa ľudí človekom, ktorý zvieratá miloval nadovšetko, čo sa mu nanešťastie stalo osudným. Keby neexistoval, milióny ľudí by o zvieratách nemali ani toľko vedomostí, ktorými sa môžu pochváliť dnes.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený PlanetearthTV (@planetearthtv),

Domov
Zdieľať
Diskusia