Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. februára 2019, 10:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

R. Kelly je konečne vo väzení. Obvinili ho v 10 prípadoch násilného sexuálneho obťažovania, čelí 70 rokom za mrežami

HUDBA R. KELLY
Uložiť Uložené

Žien, ktoré legendárny R&B spevák obťažoval, týral a väznil vo svojich domoch však bolo v skutočnosti násobne viac.

R. Kelly bol už od minulého tisícročia považovaný za jedného z najtalentovanejších R&B spevákov histórie. Dlhodobo však verejnosť vedela aj o jeho odvrátenej stránke násilníka, k čomu však nikdy neexistovalo dostatok dôkazov na odsúdenie. Ešte v januári známa americká televízia odvysielala šesťdielnu dokumentárnu sériu o R. Kellym, ktorá mapovala veľa jeho prešľapov týkajúcich sa sexuálneho obťažovania, vrátane maloletých dievčat. 

Výpovede dotknutých žien značne pridali na dôveryhodnosti R. Kellyho trestných činov a postupne sa začali pridávať aj ďalšie. Vyzývala ich samotná polícia, ktorá v posledných mesiacoch zbierala dôkazy, aby mohla známeho speváka obviniť.

Všetko dôležité týkajúce sa jeho kariéry sme zhrnuli v rozsiahlom článku, kde sa dozvieš, kto vlastne R. Kelly je, čo je dokumentárna séria Surviving R. Kelly a prečo vznikla a samozrejme aj to, aké hrozné, úchylné a až priam bláznivé skutky napáchal. 

Odporúčané
Skrachovaný R. Kelly: Ako sa z R&B legendy stal pedofilný násilník, ktorý týral a obťažoval maloleté dievčatá Skrachovaný R. Kelly: Ako sa z R&B legendy stal pedofilný násilník, ktorý týral a obťažoval maloleté dievčatá 27. januára 2019, 7:47

Dnes sa konečne od hovorcu polície v Chicagu dozvedáme oficiálnu informáciu o tom, že 52-ročný držiteľ Grammy bol zadržaný a následne uväznený. Je obvinený v 10 prípadoch násilného zneužívania žien, pričom za každý dokázaný prípad by mohol dostať sedem rokov za mrežami. A keďže sa podľa angloamerického právneho systému tresty sčítavajú, dohromady by to mohlo byť až 70 rokov. V jeho prípade teda doživotie. 

Pojednávanie je naplánované na 8. marca, kedy by sa mal R. Kelly dozvedieť svoj trest. Niečo podobné sa už v menšom formáte udialo pred rokmi, vtedy však sa však dokázali právni zástupcovia brániť tak dlho, že bol trest premlčaný. 

Na záver  si ešte vďaka portálu TMZ môžeš pozrieť aj niečo viac ako 30-sekundový záznam zo zatýkania. Utrápený výraz obvineného je pre mnohých zadosťučinením, keďže v súčasnosti neexistuje vysvetlenie jeho činov. TMZ ešte dodáva, že obžaloba píše o zneužívaní 13 až 17-ročných dievčat a obvinenia sú založené na grafických podkladoch. R. Kelly si totiž súlož často nahrával

Domov
Zdieľať
Diskusia