Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2019, 14:40
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kapela Beatles nikdy neexistovala. V komédii od režiséra Trainspottingu sa hrdina preslávi ich skladbami

Kapela Beatles nikdy neexistovala. V komédii od režiséra Trainspottingu sa hrdina preslávi ich skladbami
Zdroj: wikimedia.org
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Predstav si, že sa zobudíš do sveta, kde sú mená, ako Paul McCartney či John Lennon neznámymi pojmami.

Oscarový režisér Danny Boyle (Milionár z chatrče, Trainspotting) predstavuje svoju novú emotívnu komédiu s názvom Yesterday. Názov filmu nie je náhodný, pretože odkazuje na azda najznámejšiu skladbu od Beatles.

Dej režisérovej novinky sa bude točiť práve okolo tejto preslávenej kapely, ktorú nikto nepozná. Teda, aspoň v príbehu samotného Yesterday. Jack Malik (Himesh Patel) si v Boylovej komédii zahral postavu hudobníka, ktorému sa nedarí preraziť.

To sa ale zmení vo chvíli, kedy hlavný hrdina prežije zrážku s autobusom. Určitý čas po tejto udalosti pred svojimi priateľmi zahrá pieseň od Beatles a s prekvapením zisťuje, že kapelu okrem neho nikto na svete nepozná.

Mimo Jacka Malika sa vo filme objavia herci a herečky, ako Lily James (zahrá si postavu Malikovej najlepšej priateľky), Kate McKinnon, no krátku rolu v snímke stvárni aj populárny Ed Sheeran. Ten by sa mal v menšej cameo role objaviť taktiež vo finále novej trilógie Star Wars, čím nadviaže na ďalšiu cameo rolu z Game of Thrones.

Spolupráca skúseného Dannyho Boyla a na Oscara nominovaného scenáristu Richarda Curtisa (Four Weddings and a Funeral, Love Actually, Notting Hill) by mohla priniesť kvalitnú, zábavnú i dojímavú komédiu, o čom svedčí aj vyššie priložený trailer. Česká premiéra je plánovaná na 27. júna (červen) 2019. Dátum slovenskej premiéry je zatiaľ neznámy.

Domov
Zdieľať
Diskusia