Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2019, 10:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za vstup do Benátok si budeš musieť zaplatiť. Bez vstupenky hrozí pokuta až 450 €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Benátky potrebujú vyrovnať pomer turistov a obyvateľov.

V historickom meste Benátky zažívajú problémy s turistami už niekoľko rokov. Turistický záujem o Benátky už dávno prekročil počet stálych obyvateľov, a tak sa starosta mesta Luigi Brugnaro rozhodol spoločne s magistrátom zaviesť niekoľko podmienok a poplatkov za vstup.

Na tento rok bola výška vstupného do Benátok určená na 3 €, pričom vyberať od turistov by sa mohla už v máji. Nejde však o jedinú zmenu podmienok pre turistov, pretože nasledujúce tri roky bude prebiehať prechodné obdobie, počas ktorého si turisti budú musieť zvyknúť na vyššie vstupné a dokonca aj rezervácie.

Za vstup do Benátok si budeš musieť zaplatiť. Bez vstupenky ti hrozí pokuta až 450 €
Za vstup do Benátok si budeš musieť zaplatiť. Bez vstupenky ti hrozí pokuta až 450 € Zdroj: Pixabay

Pred návštevou Benátok si nebudeš musieť rezervovať len miesto v hoteli, ale aj miesto v samotnom meste. Aj takto plánuje magistrát zvládať nápor turistov a vyrovnávať pomer medzi nimi a stálymi obyvateľmi. V budúcnosti stúpne cena vstupného do Benátok z 3 € na 6 €, pričom v rušnejšie dni si môžeš pripraviť až 8 či 10 €, všetko bude záležať na konkrétnej príležitosti.

Rezervácie by mali byť oficiálne zavedené od roku 2022, takže času na vyladenie systému zostáva dostatok. Ak však nebudeš mať vstupenku do mesta a policajti ťa načapú, hrozí ti pokuta od 100 do 450 €, čo by ti už mohlo pokryť aj náklady na celý výlet.

Domov
Zdieľať
Diskusia