Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2019, 14:12
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Z Rýchlo a zbesilo sa stane superhrdinský film s prehnanou akciou a fanúšikovia to dávajú tvorcom vyžrať

Z Rýchlo a zbesilo sa stane superhrdinský film s prehnanou akciou a fanúšikovia to dávajú tvorcom vyžrať
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY HOBBS AND SHAW
Uložiť Uložené

Ak si už videl nový trailer, dobre vieš, o čom hovoríme.

V piatok sme sa po dlhom čase dočkali prvej upútavky na jeden z troch pripravovaných spin-offov zo sveta Rýchlo a zbesilo. Reakcie na neho však boli poriadne zmiešané. Kontroverziu medzi fanúšikmi vyvolali mimo iného aj schopnosti Idrisa Elbu, ktoré bývajú špecifické skôr pre snímky, kde proti sebe bojujú superhrdinovia a superzloduchovia.

Fanúšikovia Rýchlo a zbesilo už nejakú tú chvíľu kritizujú odklon série od svojej pôvodnej formy. Inak povedané, miesto ilegálnych závodov aut so špeciálnym tuningom nám tvorcovia čoraz viac servírovali šialenú akciu. Tá navyše mnohokrát jednoznačne ignorovala akékoľvek fyzikálne zákony.

V prípade Hobbsa a Shawa zdá sa filmári v tomto smere ešte viac pritvrdia. Akčná sekvencia so zoskokom Dwayna Johnsona pôsobí ako obrovské šialenstvo. Zábavné, to áno, ale napriek tomu nie príliš uveriteľné. Otázkou teda zostáva, či fanúšikom tento odklon od reality nebude veľmi prekážať. Ďalšou vecou je, že tvorcovia nám od začiatku sľubovali pravý opak, a teda reálnejšiu akciu. Jason Statham sa vyjadril nasledovne:

„Myslím, že prístup Davida Leitcha je viac ukotvenejší v realite,“ poznamenal Statham. „Jeho prístup je trochu temnejší. Myslím, že hľadá cestu, ako to spraviť tak, aby to nevyzeralo úplne rovnako ako séria Fast and Furious.

Síce tu sú známe postavy, ale mám dojem, že sa snaží ísť svojou vlastnou cestou. Myslím, že Dave to urobí dosť špinavé, realistické a drsné.“ 

Jeho slová potvrdil aj samotný režisér, ktorý sa vyjadril nasledovne: „Myslím, že sa budeme držať mierne pri zemi, pretože pôjde o úvodnú časť. Svojím spôsobom nejde o nový príbeh, ale zároveň hovoríme o začiatku novej série. Takže sa chceme držať jemne pri zemi a o čosi viac sa zamerať aj na postavy." 

Samozrejme, pokiaľ niekto na Hobbsa a Shawa plánuje zájsť kvôli perfektne zladenej dvojke Stathama a Johnsona, určite nejaké tie sci-fi prvky ľahko zahodí za hlavu. A že sa z Elbu stane akýsi superzloduch s nadľudskými schopnosťami?

To môže pôžitok z bláznivej akcie iba posilniť. Alebo naopak úplne uzemniť. A aký máš názor na vec ty? Nezabudni na konci článku zahlasovať v našej ankete. Nižšie ďalej prikladáme názory zo sociálnych sietí, ktoré sa vo svojich vyjadreniach zamerali práve na Elbove superschopnosti a čoraz výraznejší odklon od reality. Viac info o filme nájdeš v tomto vlákne.

Anketa:
Čo vravíš na Hobbsa a Shawa?
Teším sa, vyzerá to skvelo
Som na vážkach
Hrôza, tvorcovia sa odtrhli z reťaze
Teším sa, vyzerá to skvelo
38 %
216 Hlasov
Som na vážkach
28 %
157 Hlasov
Hrôza, tvorcovia sa odtrhli z reťaze
34 %
195 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia