Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2019, 10:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Moderátorka TA3 dostala výpoveď po tom, čo vydala negatívnu recenziu na kozmetiku „prominentnej lekárky“

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Alena Pallová reagovala na subjektívnu recenziu spravodajskej redaktorky Zuzany Závodskej právnikom.

Na Slovensku to dlhodobo žije na všetkých frontoch a jedným z nich je aj televízia, ktorá nás dokáže pravidelne prekvapovať. Tentokrát však nebudeme písať o novom bizarnom nakúpenom formáte zo zahraničia, skôr personálnych záležitostiach týkajúcich sa spravodajskej TA3

Konkrétne ide o moderátorku Zuzanu Závodskú, ktorá sa včera po aktuálnych udalostiach dočkala výpovede. Poďme ale pekne od začiatku. Obľúbená tvár fungovala v TA3 necelých osem rokov, počas ktorých sa pravidelne objavovala na obrazovkách, no okrem toho sa venovala aj mnohopočetným projektom mimo svojej práce

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

I think it’s pretty decent for T-shirt curls.. Celkom dobré natočenie, na handry..

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Zavodska (@zavodska_zuzana),

Ako sama tvrdí, na vlastnej stránke aestheholic.com sa zaujíma o umenie, kultúru, spoločnosť, krásu a kozmetiku, no nadchnú ju akékoľvek projekty, ktoré vznikajú na báze humanity a snažia sa meniť k lepšiemu svet, ľudí a životné prostredie. Má teda svoj vlastný blog a dokonca aj YouTube kanál

Jasné, platí, že ako moderátorka v televízii by svoje vedľajšie aktivity pravdepodobne mala konzultovať s nadriadenými, no pravdou ostáva, že sa im intenzívne venuje dlhodobo a veľmi dlho nikomu nič nevadilo. Zuzana vždy prízvukovala, že ide o subjektívny názor, keďže venovala pozornosť v prvom rade recenzovaniu kozmetiky ako samozvaná odborníčka.

Jej prvé video uzrelo svetlo sveta 18. decembra 2015 a podobne ako všetky ostatné, bolo venované vonkajšej ženskej kráse. Odvtedy natočila ešte 94 ďalších videí o rovnakej tematike z vlastnej perspektívy. Zuzana Závodská si voľnočasovú zábavu užívala popri svojej práci moderátorky v TA3, no ako sme už spomínali, nikdy predtým to nebola prekážka v tom, aby vykonávala prácu moderátorky. 

Aj keď, podľa všetkého existujú isté pravidlá, podmienky a zákazy, na ktoré si musí dávať zamestnanec v televízii ako známa tvár pozor. 

Moderátorka TA3 dostala výpoveď po tom, čo vydala negatívnu recenziu na kozmetiku „prominentnej lekárky“

Pred približne týždňom Zuzana Zavodská natočila video, v ktorom sa venovala recenzovaniu kozmetiky od známej lekárky Aleny Pallovej. Tá je známa v prvom rade tým, že svoje profesionálne služby ponúka celebritným osobnostiam.

Pred časom vytvorila aj vlastnú kolekciu kozmetiky s názvom ala Palla, na čo Zuzana Závodská reagovala recenziou na vlastnom YouTube kanáli. Najprv opakovane prízvukovala, že ide o subjektívny názor vytvorený na základe vzorky a následne spustila vlnu kritiky. Tá sa týkala aj samotného modelu biznisu, keďže poznamenala aj to, že ide o „chvastanie sa cudzím perím“.

Aby si rozumel, o čom bude pokračovanie článku, určite si pozri aspoň zopár minút recenzie, keďže sa dostávame ku kľúčovej časti. 

Alena Pallová na video reagovala tak, že povolala právnika, ktorý sa mal postarať o to, aby Zuzana Závodská svoju recenziu stiahla z vlastného YouTube kanála. Celé rozsiahle vysvetlenie popisuje lekárka v na svojom Instagrame, no v krátkosti tvrdí, že moderátorka zavádza, klame a kozmetiku nepoužíva podľa návodu. 

Konfliktu sa okamžite chytili bulvárne médiá, printové aj webové. Zuzana ešte v tomto instagramovom príspevku jasne píše, že dúfa, že sa za ňu jej zamestnávateľ postaví, keďže vo svojom voľnom čase nerobí nič, čo by poškodzovalo dobré meno TA3. 

Pár desiatok hodín na to už jej fanúšikovia čítali príspevok o tom, že zo spravodajskej televízie dostala výpoveď. Zuzana sa pekne poďakovala a poznamenala, že by sa rada jedného dňa zobudila do krajiny, kde sme si pred právom a spravodlivosťou všetci rovní. 

K celej situácii už zaujala podľa portálu Topky oficiálne stanovisko aj samotná televízia TA3:. „Práca v spravodajstve vyžaduje zachovať na verejnosti neutrálny postoj k subjektom, ktoré sa môžu stať predmetom informovania. A to môže byť politická strana, občianske združenie, súkromné firmy a podobne. Moderátor nemôže vedieť, o kom bude v správach informovať. Práve preto moderátor spravodajstva nemôže robiť v akomkoľvek inom médiu či na verejnosti reklamu, chváliť, ani kritizovať. Moderátori spravodajstva preto nemoderujú komerčné akcie, nesmú vystupovať v žiadnej komerčnej komunikácii a potrebujú súhlas na každý mediálny výstup mimo domovskej televízie, čo sa v tomto prípade nestalo. TA3 potvrdzuje ukončenie spolupráce s moderátorkou Zuzanou Závodskou z dôvodu nielen tohto, ale viacerých profesionálnych zlyhaní, ktoré považuje súkromná televízia za internú záležitosť."

Otázok sa v tomto prípade teda vynára hneď niekoľko. Prečo Zuzanu Závodskú nikto s jej voľnočasovými aktivitami nekonfrontoval ešte v roku 2015, keď natočila prvú recenziu? Prečo ju nechali točiť videá až do roku 2019, kedy prišlo oficiálne vyjadrenie, že sa ako moderátorka nesmie spájať s komerčnými subjektami? 

A v prvom rade, prečo vlastne Alena Pallová toto stanovisko zdieľala a označila profil jedného z médií, ktoré o situácii s radosťou píše? 

Moderátorka TA3 dostala výpoveď po tom, čo vydala negatívnu recenziu na kozmetiku „prominentnej lekárky“
 

Anketa:
Na koho si strane?
Na strane Zuzany Závodskej
Na strane Aleny Pallovej
Na strane Zuzany Závodskej
96 %
6447 Hlasov
Na strane Aleny Pallovej
4 %
253 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia