Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2019, 22:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Naši policajti upozorňujú, ako dopadneš, keď sa nepripútaš. Havária ťa môže vystreliť do vzduchu

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenskí policajti zdieľali veľavravné video.

 

Slovenskí policajti sa každý rok snažia znižovať nehodovosť na našich cestách. Neustále však musia trestať vodičov, ktorí ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky, prekračujú maximálnu povolenú rýchlosť či šoférujú pod vplyvom alkoholu.

Na druhej strane, aj keď sa o bezpečnostných pásoch veľa nehovorí, patria medzi veľmi kontroverzné témy. Časť Slovákov dodržiava pravidlá a bezpečnostné pásy si zapínajú hneď po tom, čo nastúpia do auta, ale existuje celkom početná skupina ľudí, ktorí pásy odmietajú.

Vraj vedia narobiť viac škody ako úžitku a občas človeka pri nehode nezachránia. Štatisticky sú však bezpečnostné pásy mimoriadne efektívne a neexistuje dôvod, prečo by si ich nemal používať.

Policajti preto na svojej facebookovej stránke zdieľali video zo slovenského webu Autoviny, ktoré zachytáva kompiláciu momentov z ciest a diaľnic, kde sa stali dopravné nehody a ľudia z áut často jednoducho vypadli.

Ak nemali bezpečnostné pásy, doudierali si hlavu, skončili s polámanými končatinami a v prípade viacerých neborákov dokonca vyleteli niekoľko metrov do vzduchu a tvrdo dopadli na zem.

Čo si o používaní pásov myslíš ty? Rozhodne by si ich mal mať stále zapnuté, pretože v drvivej väčšine prípadov ti dokážu zachrániť život.

Domov
Zdieľať
Diskusia