Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2019, 22:01
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Nap*ču Flex: Handry OFF-WHITE, Supreme či tenisky Yeezy a Balenciaga ako sväté grály slovenskej mládeže

Nap*ču Flex: Handry OFF-WHITE, Supreme či tenisky Yeezy  a Balenciaga ako sväté grály slovenskej mládeže
Zdroj: instagram.com/munich_style
MÓDA ADIDAS BALENCIAGA GOSHA RUBCHINSKIY NIKE SUPREME
Uložiť Uložené

Pozri sa, ako mladí Češi a Slováci flexujú na sociálnych sieťach, čo je ich svätým grálom a ako sa budú obliekať o dva roky.

Názory prezentované v článku nie sú názormi celej redakcie. Materiály slúžia výhradne na edukatívne účely, pokiaľ si zástancom niektorého zo štýlov uvedených nižšie, nemusíš svoj šatník podpaľovať, postačí, keď si vstúpiš do svedomia.

Článok je, samozrejme, výsledkom zakomplexovaného autora v nohaviciach, aké sa nosili v osemdesiatych rokoch v Jekaterinburgu, ktorý nemá dostatok sebavedomia ovešať sa reťazami predávanými na metráž niekde v priemyselnej časti.

Ak si nás posledné týždne sledoval, videl si, ako sa bude móda vyvíjať, aké topánky si zaobstarať do 150 eur alebo najdrahšie kúsky slovenských a českých blogeriek, takže je načase pre zmenu si ukázať, ako sa to robiť nemá.
 

A takto sa autor cíti pri písaní článku. Ber na to ohľad!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by A$AP Rocky (@asaprockymusic) on

Dnešný nap*ču flex je rozdelený do 3 podkapitol:
– Jeho aktuálna podoba vo svete, ktorá do našich končín dorazí už tradične o 2 roky
– 10 trendov, ktoré sú pre mladých ľudí z našich končín posvätnými, ale mohli by už konečne zmiznúť
– Stupídne pózy na sociálnych sieťach

Móda sa v niekoľkých uplynulých sezónach pretransformovala neskrotným a ťažko stráviteľným spôsobom. Trendy už dlhšie nie sú jednoznačné, originalita sa stala urážkou, o akejsi aktuálnej podobe hovoriť taktiež nemôžeme.

S určitosťou si však môžeme všímať návrat elegancie so všetkým, čo k tomu patrí, teda, bohužiaľ, aj s jej odvrátenou stránkou – nefitujúce saká a nohavice, oversized košele, nevhodná obuv, nezmyselné pózy...

Elegantné vplyvy mladých ľudí priam pohltili, bohužiaľ, nie príliš najšťastnejšou cestou. Používatelia sociálnych sietí musia byť skrátka vždy iní, a tak im je úplne jedno, že na internete zväčša iba šaškujú. Taká je však doba.

Elegancia má byť v prvom rade vznešená a pôvabná, človek by mal voliť čo najjednoduchší outfit, aby ju nechal vyniknúť. Ovešať sa reťazami a sako zviazať opaskom z teba automaticky robí degeša bez štipky vkusu a sebareflexie. Ale...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by eye (@sadturn) on

Retiazky na nohaviciach boli síce vždy in, sám ich občas zakomponujem do outfitu, osobne sa mi v decentnej miere páčia. Nedokážem pochopiť iba šialený štýl, ktorý ich priam až znásilňuje. Nemusíš predsa vyzerať ako zapriahnutý dobytok. Doplnky by mali minimalistickým spôsobom ozvláštniť outfit, doplniť ho.

Na druhej strane: nech si každý nosí, čo chce, budeme znášanliví, liberálni... nepáči sa nám však rozmah klonov, nevidíme dôvod, prečo by ich mal niekto nasledovať. Základným kameňom vlastného štýlu je totiž originalita, ktorú dotyčný zabudol asi ešte v maternici.

Rozumiem, že dnes chce byť každý iný, v prvom rade by sme ale pri tom mali zostávať sami sebou, nie sa za každú cenu odlišovať od ostatných, pritom, paradoxne, vyzerať ako množstvo ostatných šašov zo sociálnych sietí. Opäť však netrvrdíme, že byť extravagantným je niečo, čo by malo byť zakázané. Aj extravagancia by však predovšetkým mala ísť ruka v ruke s originalitou.

napicu swag
napicu swag Zdroj: instagram.com/vincent_duchapeau
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 관 (@gaepig) on

Tričko navlečené na košeli je taktiež pozoruhodným fenoménom vhodným skôr do cirkusu ako do ulíc. Moderná spoločnosť síce z princípu bojkotuje všetko tradičné a zaužívané, košeľu by sme však rozhodne nemali, budem sa opakovať, znásilňovať. Aspoň trocha úcty nám snáď ešte zostáva.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @garmments on

napicu swag
napicu swag Zdroj: instagram.com/alanrvy

Gosha Rubchinskiy sa v módnom priemysle udržal vďaka svojej unikátnej estetike, množstvo jeho prívržencov ju však nepochopilo úplne správne

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Iklem انظر الى وجهي (@iklem_ssird) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @garmments on

Všetkého veľa škodí, s doplnkami v móde to platí dvojnásobne. Decentnú retiazku ale rozhodne nemusíš odhadzovať preč

Nap*ču (swag) flex #2: Jeho aktuálna podoba vo svete a 10 módnych trendov, ktoré by v našich končinách už konečne mohli vymiznúť
Nap*ču (swag) flex #2: Jeho aktuálna podoba vo svete a 10 módnych trendov, ktoré by v našich končinách už konečne mohli vymiznúť Zdroj: instagram.com/_gabrielgarcon

Tu ale končí sranda, nechcem prísť o guľky...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @_gabrielgarcon on

Nejaké pokusy sa vyskytujú už aj v našich končinách 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jirka Pop (@jirka__pop) on

Ďalším rozšíreným trendom je schválne lajdácky zapravená košeľa. Nerozumieme ani tomuto nutkaniu, ide o hotové barbarstvo. Jedna vec je akýsi punk alebo mámpi*izmus, títo jedinci to však robia schválne, častokrát im to pred zrkadlom zaberie podstatne viac času, ako keby sa obliekli ako ľudia.

napicu swag
napicu swag Zdroj: instagram.com/sadturn

Košeľa po staršom bratancovi

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @_gabrielgarcon on


10 svätých grálov českých a slovenských hypebeasts

Ladislav Sinai (youtuber, moderátor): Kdybys udělal nějakou sondu do jejich oblečení, bude to třeba 10 kousků, které jsou jejich nějakej svatej grál, ale není to fashion, je to prostě flex – ekvivalent toho, že se vyfotíš s bankovkama.

Ladislav Sinai, český youtuber venujúci sa lajfstajlovým záležitostiam, hudbe a móde, nám vďaka úvahe o desiatich kúskoch, ktorými dnešní mladí ľudia síce pred sebou navzájom flexia, avšak v širšom ponímaní ide o mylnú mienku, vnukol nápad túto sondu skutočne zrealizovať. Pri prechádzaní jednotlivých profilov sme si uvedomili, že niekto na to musí poukázať.

V predslove zdôrazňujeme, že tieto kúsky vôbec nemusia byť zlé, nesprávne je však ich vnímanie očami mladých ľudí, častokrát ešte detí, pre ktoré sú, bohužiaľ, priam modlami. Neoriginalita, stupídne pózy a slepé nasledovanie outfitov zo sociálnych sietí z nich robí dôvod pre umiestnenie v článku. Predsa len, už to nie je o swagu, ale o flexe: #youmustlearn.

Podotýkam, že mladých ľudí obsiahnutých nižšie v žiadnom prípade nechceme uraziť alebo zosmiešniť, zdržiavame sa kvôli tomu osobných komentárov, slúžia iba ako ilustračný materiál. Vo väčšine prípadov si okrem samotných kúskov môžeš všímať aj ich vzájomné kombinovanie, odporúčame teda zbystriť pozornosť.

A to je presne to, čo sme zmienili vyššie – samotné kúsky nemusia byť zlé, ide o to, ako ich zakomponuješ do outfitu a skombinuješ s ostatnými. Najsmutnejšie na celej situáci je však to, že tieto deti sú hrdými hypebeasts a rovnakým lookom sa dokonca chvália, viď. nižšie.

Oblečenie od OFF-WHITE

Tričká a mikiny s nápaditým logom, v ideálnom prípade aj s viditeľným názvom značky, sú každodenným chlebom mnohých mladých ľudí v našich končinách, ulahodili im až príliš. Ich prostredníctvom prezentujú svoj status, teda pokúšajú sa o to, bohužiaľ však vzbudzujú presný opak a stávajú sa neoriginálnymi klonmi toho, čo videli na sociálnych sieťach. Virgil Abloh kŕmi svoju cieľovku vedome, návrhy sú účelovo k dispozícii počas celého roka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Иаков (@akubajt) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Roman Resl (@roman.resl) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ダニエル・クバート (@neyl.psd) on

Opasok od OFF-WHITE

Virgil by sa mohol viac orientovať na Českú republiku ako na Paríž... V každom prípade, takzvaný industrial opasok sa medzi mladými ľuďmi stal synonymom pre štýl, pokiaľ ho máš, si v triede za najväčšieho frajera. A aby som nezabudol, je úplne jedno, kde a ako ho nosíš, trebárs aj omotaný okolo nôh alebo len tak s chlebíkom, flex.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fit Battles (@fitbattles.eu) on

napicu swag
napicu swag Zdroj: instagram.com/martyy31_

Yezy Boost 350 V2

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 62204 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia