Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 21:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Za Trenčínom sa roztrhol rýchlik, cestujúci už začínajú vystupovať

ZAUJÍMAVOSTI ZSSK
Uložiť Uložené

Železničná spoločnosť Slovensko informovala o mimoriadnej situácii na trati.

Železničná spoločnosť Slovensko informovala o tom, že sa na trati za Trenčínom odohrala mimoriadna udalosť. Roztrhol sa tam rýchlik R612 z Košíc do Bratislavy, ktorý z metropoly východu odchádzal o 16:07 a do hlavného mesta mal doraziť o 21:41. Nedorazí však, pretože roztrhnutie súpravy spôsobí meškanie minimálne 80 minút, ako informovala spoločnosť ZSSK na svojom Twitteri. 


Správa o roztrhnutom rýchliku sa rýchlosťou blesku objavila aj na facebookovej stránke Zomri, kde už pribudla fotka, ako nahnevaní ľudia začali vystupovať. Problémom mal byť aj fakt, že cestujúci si mali zakúpiť miestenky do vozňa číslo 9, avšak údajne v ňom nefungovala elektrina, a tak si nemali kam sadnúť. Situáciu budeme priebežne monitorovať.

Na margo situácie sa vyjadrila aj samotná spoločnosť ZSSK. Cestujúcim sa ospravedlňuje a vysvetľuje, že zo zatiaľ nezistených príčin sa súprava roztrhla medzi prvým a druhým vozňom.

Vďaka pohotovej reakcii ZSSK väčšina cestujúcich prestúpila do pristaveného IC 524 a pokračovala do cieľovej stanice. Cestujúci pri roztrhnutí súpravy neboli nijak ohrození, a tak napokon do cieľa pasažieri dorazili s meškaním 29, respektíve 76 minút.

Zatiaľ nie je jasné, čo mohlo roztrhnutie spôsobiť, a tak ZSSK začalo vyšetrovanie, pomocou ktorého bude zistené, prečo k mimoriadnej situácii došlo. O incidente nás informoval hovorca spoločnosti Tomáš Kováč.

Domov
Zdieľať
Diskusia