Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 11:25
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

18-ročná Arabka si užíva nový život v Kanade. Zamilovala si slaninu a odvážila sa aj do šiat po kolená

ZAUJÍMAVOSTI KANADA SAUDSKÁ ARÁBIA
Uložiť Uložené

Do Saudskej Arábie sa nechcela vrátiť, no v Kanade sa dievčaťu páči.

Aj napriek tomu, že si západný svet môže v roku 2019 robiť prakticky čo len chce niektoré kultúry sú omnoho prísnejšie, čo sa týka lokálnych tradícií a zvyklostí. Tieto rozdiely si na vlastnej koži vyskúšala 18-ročná Arabka Rahaf Mohammed, ktorá len teraz získala azyl v Kanade.

Rahaf tvrdí, že ju doma týrali, preto sa zavrela na letiskovej hotelovej izbe v thajskom Bangkoku, ktorú odmietala opustiť, aby sa vyhla rodine v Saudskej Arábii. Status utečenca však nemala, no napokon jej predsa len bol povolený vstup do Thajska, načo dostala azyl v Kanade.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa UN Refugee Agency (@refugees),

Život Rahaf však momentálne vôbec nie je ružový. Na jej adresu neustále prichádzajú vyhrážky, čo kanadské ministerstvo zahraničných vecí vyriešilo osobným ochrancom. O dievča sa aktuálne starajú azylové centrá.

18-ročná Rahaf sa momentálne udomácňuje v krízovom bývaní a na rade bude zrejme štúdium alebo zamestnanie. Medzi jej priority však patrí pomoc iným dievčatám, ktorým rodiny tvrdo vyznávajúce islam bránia v odchode.

18-ročná Arabka je unesená z nového života v Kanade. Zamilovala si slaninu a odvážila sa aj do šiat po kolená
18-ročná Arabka je unesená z nového života v Kanade. Zamilovala si slaninu a odvážila sa aj do šiat po kolená

Kanadu si však popritom všetkom stíha vychutnávať plnými dúškami. Za pár dní jej pobytu už aj našla svoju najobľúbenejšiu vec – a tou sa stala slanina. Rahaf jej lásku vyznala na svojom Snapchate, kde pravidelne informuje o jej kanadských dobrodružstvách. Jej sympatie si tiež získala aj Starbucks káva.

Odporúčané
Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli Zarába 5-tisíc eur za hodinu a nosí rozbitý telefón. Sadio Mané je futbalový rekordér, ktorý v detstve pracoval na poli 25. januára 2024, 9:30

S islamom aj jej rodinou sa už definitívne rozlúčila, čo dokazuje aj nenáboženskými outfitmi, napríklad šatami po kolená. V Kanade si už stihla nakúpiť aj zimné oblečenie, má vybavené zdravotné náležitosti a dokonca aj vlastný telefón.

Domov
Zdieľať
Diskusia