Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2019, 14:24
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Nová Nokia bude mať ako prvá na svete 5 fotoaparátov. Nemala by stáť viac než 1000 €

TECH MOBILY
Uložiť Uložené

Vlajková loď Nokie má mať ako prvá na svete až 5 zadných fotoaparátov.

Mobil, ktorý ešte nebol oficiálne predstavený, má mnoho otáznikov. Naposledy sme ti o ňom písali v septembri, odvtedy sa objavili nové šumy. Šušká sa, že by ho mali oficiálne predstaviť v januári alebo vo februári, no presný termín nie je známy – údajne by mal mať premiéru ešte pred veľtrhom MWC. 

To isté platí aj o uvedení do predaja či jeho cene, konkrétne informácie zatiaľ nie sú zverejnené. Mnohé weby špecializujúce sa na mobily však odhadujú, že cena nepresiahne viac ako 1000 eur.

Zatiaľ len špekulácie

Zariadenie je promované ako „Nokia 9 PureView“ a uniknuté video, ktoré zverejnil web MySmartPrice, odhaľuje viaceré detaily ohľadne očakávanej novinky spoločnosti Nokia.

Najväčším lákadlom nového kúsku je fotoaparát s päticou senzorov a optikou Zeiss. Všetky fotoaparáty sa dajú použiť súbežne, takže jedným kliknutím spravíme až 5 fotiek. Tie budeme môcť následne spájať či upravovať, ako budeme chcieť. Možnosti nahrávania videa sú zatiaľ tajomstvo.

Hovorí sa aj o nočnom režime, ktorý v porovnaní s bežným smartfónom zachytí až desaťnásobne viac svetla. Mobil by mal disponovať operačným systémom Androin One, ktorý vychádza z Android 9.

Parametre mobilu taktiež nie sú oficiálne potvrdené, no po internete sa šíria rôzne špekulácie. Vlajková loď Nokie bude pravdepodobne vybavená čipsetom Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB RAM a 128 GB úložného miesta. Displej bude 5,99-palcový s 2K rozlíšením a podporou HDR10, pričom snímač odtlačkov prstov bude priamo v displeji. Mobil budeme môcť nabíjať bezdrôtovo. Batéria by mala mať kapacitu 4 150 mAh.

Domov
Zdieľať
Diskusia