Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2018, 21:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Známy herec daruje na charitu všetkých 700 miliónov dolárov svojho majetku

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Herca si možno pamätáš aj z filmu Piráti z Karibiku.

Ak nepatríš medzi fanúšikov kinematografie, meno Yun-Fat Chow ti zrejme veľa nepovie. Herec z Hongkongu si pritom zahral aj v populárnej sérii Piráti z Karibiku, kde stvárnil postavu Sao Fenga, a tak nepatrí medzi neznámych hercov.

V minulosti sa práve v domácom Hongkongu umiestňoval na najvyšších priečkach v rebríčku najlepšie zarábajúcich hercov, v roku 2015 sa dokonca umiestnil na 25. mieste v rebríčku najlepšie platených hercov od magazínu Forbes. Na rovnakej pozícii mu vtedy robil spoločnosť Russell Crowe.


Nikdy sa však so svojím majetkom nesnažil ukazovať na verejnosti. V uplynulých rokoch si ho mohol v meste pokojne stretnúť v metre či v rade na lístky do kina, keď si šiel pozrieť svoj vlastný film.

Momentálne dosahuje jeho majetok hodnotu vraj až 700 miliónov dolárov, ale on si z neho nerobí ťažkú hlavu. „Tieto peniaze nie sú niečo, čo budeš vlastniť navždy. Keď jedného dňa zomrieš, musíš ich zanechať ostatným, aby ich mohli použiť,“ povedal nedávno. „Nemôžeš si so sebou zobrať peniaze zo svojho bankového účtu, keď zomrieš,“ doplnil.

Urobil preto rozhodnutie, za ktoré mu patrí obrovská poklona. Sľúbil, že po svojej smrti daruje celý svoj majetok na charitu. Krok podporuje aj jeho manželka Jasmine Tan, ktorá v minulosti opisovala, ako Yun-Fat Chow najradšej jedáva pokrmy pripravované v stánkoch priamo na ulici a nikdy si nepotrpel ani na drahú elektroniku. Vraj svoj vyklápací telefón od Nokie vymenil až po rokoch, keď už prestal fungovať.


Domov
Zdieľať
Diskusia