Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2018, 11:29
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nemecké útulky zakázali adopcie chlpáčov pred Vianocami. Psy majú svoje potreby aj city, odkazujú ľuďom

ZAUJÍMAVOSTI PES VIANOCE
Uložiť Uložené

Príliš veľké množstvo psíkov končilo po sviatkoch späť v útulkoch.

Pes nie je vhodný vianočný darček. Rovnaký scenár sa po svete opakuje každý rok, človek rozmýšľa, čím by obdaroval svojich blízkych a napokon sa na poslednú chvíľu rozhodne, že zájde do útulku a zoberie odtiaľ chlpáča.

Často sa však stáva, že psík prijímateľa darčeku prekvapí natoľko, že si ho nemôže nechať. Niekto psa nečakal, nerozmýšľal nad tým a nemôže si dovoliť starať sa o neho, zatiaľ čo ľudia sa po obdarovaní zo psíka chvíľu tešia, ale keď začnú prichádzať prvé psie povinnosti, zľaknú sa a vrátia ho v najbližšom útulku.

Nemecké útulky zakázali adopcie chlpáčov pred Vianocami. Psy majú svoje potreby aj city, odkazujú ľuďom
Zdroj: Flickr

Útulky v Nemecku sa preto rozhodli urobiť rázny krok. Desiatky útulkov po celej krajine sa dohodli na tom, že približne po 18. decembri prestanú ľuďom umožňovať adopcie psíkov, čo platí aj v útulku v meste Brémy, kde strávi Vianoce 500 zvierat.

Ak budú chcieť, pokojne sa môžu prísť do útulkov pozrieť, psíky obdarovať a pomôcť im v ťažkej zime, ale adopcie budú pokračovať až v januári. Vďaka tomu chcú útulky docieliť, aby sa im po sviatkoch odrazu nezačalo vracať veľké množstvo zvierat.

Odporúčané
KVÍZ: V ktorej krajine hádžu na Vianoce jedlo o stenu a kde majú na štedrovečernom stole KFC? KVÍZ: V ktorej krajine hádžu na Vianoce jedlo o stenu a kde majú na štedrovečernom stole KFC? 26. decembra 2023, 12:00

Vo svojom vyhlásení upozorňujú na to, že psíky majú svoje potreby aj city. Nie sú hračky, ktoré je možné odhodiť po pár dňoch, a rozhodnutie o adoptovaní psa musí urobiť celá rodina.

Ak si teda plánoval obdarovať svojho dobrého kamaráta psíkom bez toho, aby si ho o darčeku vopred informoval, na Slovensku chlpáča síce budeš môcť zohnať, ale neurob to.  

Domov
Zdieľať
Diskusia