Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2018, 11:52
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Smrtiaca Alita je bojovým anjelom, ktorý ochraňuje svojich blízkych a vrhá sa do arény plnej zákerných nepriateľov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Štúdio 20th Century Fox vypustilo do sveta ďalšiu novú ukážku z očakávaného sci-fi Alita: Battle Angel.

Ako sme už naznačili v nedávnom zozname najočakávanejších sci-fi a fantasy projektov budúceho roka, snímka Alita: Battle Angel mala do našich aj svetových kín pôvodne vstúpiť ešte tento mesiac. Štúdio 20th Century Fox sa však film rozhodlo presunúť až na rok 2019, pričom na jeho miesto nasadí mládeži prístupné pokračovanie Deadpoola. 

Ťažko síce povedať, čo stálo za odložením Ality (možno práve atraktivita Deadpoola), nič to však nemení na skutočnosti, že táto snímka je v mojich očiach jednou veľkou neznámou. Doposiaľ zverejnené trailery mi totiž prišli extrémne digitálne a preplácané, no na strane druhej, ako veľký fanúšik animáku a najmä slávnej mangy Yukita Kishira som na tento projekt úprimne zvedavý. Hoci ma zatiaľ príliš neoslnil.

No a v podobnom duchu sa, žiaľ, nesie aj najnovšia, vyššie priložená ukážka. Aj keď odhaľuje niekoľko ďalších doposiaľ nevidených záberov a sľubuje poriadne akčné hody, nemôžem sa zbaviť dojmu, že dôraz na digitálne efekty vo výsledku výrazne prebije pútavosť príbehu, prepracovanosť postáv a nakoniec tak Alita v divákoch zanechá iba nemastný neslaný dojem.

A to by bola obrovská škoda. Takisto nie je úplne jasné, koľko materiálu z predlohy sa na plátna kín dostane. Nechcem ale zbytočne predbiehať. Koniec koncov, snímku ešte len uvidíme a dopredu jej krivdiť by bolo skutočne nefér. V kútiku duše ale ostávam pozitívne naladený a verím, že film bude mať čo ponúknuť ako divákom, ktorí mangu nepoznajú, tak aj jej priaznivcom.

Smrtiaca Alita je bojovým anjelom, ktorý ochraňuje svojich blízkych a vrhá sa do arény plnej zákerných nepriateľov
Zdroj: 20th Century Fox

Čo sa samotného príbehu týka, ten nás zavedie do vzdialenej budúcnosti, kde istý kyber-doktor Ido (Christoph Waltz) objaví na skládke zničeného ženského robota Alitu (Rosa Salazar). Alita si síce nespomína, kto je a odkiaľ pochádza, no dokonale ovláda bojové umenia a stane sa z nej (nielen) lovkyňa odmien, ktorá je ochotná bojovať proti nepriateľom ohrozujúcich ju aj jej najbližších.

Za réžiou stojí Robert Rodriguez (Sin City, Desperado), o scenár sa postarala Laeta Kalogridis (Shutter Island, Altered Carbon) a okrem vyššie spomínaných hercov sa vo filme objaví aj Jennifer ConnellyMichelle RodriguezMahershala AliJackie Earle HaleyEiza González, Ed Skrein, či Keean Johnson.

Premiéra snímky Alita: Battle Angel je u nás naplánovaná na 14. februára (únor) 2019 a pokiaľ sa o nej chceš dozvedieť ešte viac, klikaj sem. Ako sa ti pozdáva najnovšia ukážka? Zájdeš na film do kina?

Smrtiaca Alita je bojovým anjelom, ktorý ochraňuje svojich blízkych a vrhá sa do arény plnej zákerných nepriateľov
Zdroj: 20th Century Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia