Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2018, 12:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vegánska reštaurácia začína ponúkať marihuanové pokrmy. Chce vyvrátiť mýty o využití zelenej rastliny

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Šéfkuchárka chce vytvoriť menu, v ktorom si svoj pokrm nájde každý.

Obyvatelia anglického mesta Brighton sa od 1. decembra môžu tešiť na novú zaujímavú reštauráciu. Na ulici Duke Street otvorí svoje brány The Canna Kitchen, z ktorej názvu môžeš vydedukovať, aká ingrediencia bude v jedlách dominovať. Ak si hádal marihuanu, tak si máš pravdu.

Reštaurácia nebude ponúkať pokrmy, ktoré by mohli osloviť mäsožravcov, pretože bude špecializovaná na vegetariánske a vegánske jedlá. Jej šéf Sam Evolution chce širokej verejnosti ukázať, že na marihuanu sa ani zďaleka netreba pozerať tak negatívne, ako to niektorí ľudia naznačujú.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Canna Kitchen (@cannakitchen_uk),

Rastlina má podľa neho jedno z najuniverzálnejších využití v ľudskom jedálničku, obsahuje vyrovnané množstvá živín a ak si odmyslíš jej psychoaktívnu súčasť THC, potom je v Spojenom kráľovstve legálna. Psychoaktívnu látku THC by si v jedlách reštaurácie The Canna Kitchen hľadal len veľmi ťažko.

Odporúčané
Týždeň som bola frutariánkou: Po rokoch som mala nonstop ploché brucho. Zmohla ma však frustrácia a neustály hlad Týždeň som bola frutariánkou: Po rokoch som mala nonstop ploché brucho. Zmohla ma však frustrácia a neustály hlad 20. marca 2024, 9:30

Nielenže je v Spojenom kráľovstve ilegálna, ale Sam Evolution nemá záujem privádzať svojich zákazníkov do euforických stavov. Namiesto THC sa bude v jedlách využívať látka kanabidiol, ktorá pozitívne vplýva na viacero zdravotných aspektov nášho organizmu.

Šéfkuchárka Charlotte Kjaer plánuje pri tvorbe menu využiť tradičné britské ingredience a prepojiť ich so svetovými kuchárskymi trendmi, takže sa majú obyvatelia Brightonu na čo tešiť. Medzi najpopulárnejšie jedlá by mali patriť pokrmy z baklažánu, kelu či karfiolu, do ktorých bude pridávaná spomínaná látka kanabidiol.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Canna Kitchen (@cannakitchen_uk),

Keby si nemal chuť na vegánsku marihuanovú stravu, o poschodie vyššie si budeš môcť zájsť vychutnať kávu alebo nápoje s rovnakými výťažkami z kanabisu.

Vďaka tomu, že kanabidiol je legálna látka, si ho môžeš kúpiť vo forme kozmetiky či drogérie v Hemp Earth Dispensary, čo rovnako bude tvoriť súčasť reštaurácie. Na záver už treba len spomenúť, že cieľom The Canna Kitchen je ponúknuť zákazníkom novú časť evolúcie rastlinného stravovania.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Canna Kitchen (@cannakitchen_uk),

Domov
Zdieľať
Diskusia