Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2018, 17:04
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

James McAvoy v thrilleri Glass masakruje svoje obete. Zastaviť ho dokáže len Bruce Willis

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Niekto využíva svoje schopnosti na manipuláciu, iný na pomoc.

Mr. Glass (Samuel L. Jackson) sa síce na prvý pohľad drží pri zemi, ale jeho slová sú divákom viac než jasné. Manipuláciou postavy Jamesa McAvoya chce dosiahnuť útek z liečebne a zároveň rozpútať chaos. O tom, že nie je superhrdina ako superhrdina, nás presvedčí aj nasledujúca upútavka pre pokračovani Unbreakable (2000) a Split (2016) s názvom Glass.

Spojenie hrdinov (či zloduchov) z menovaných filmov na nás z trailerov pôsobí viac než lákavo a veríme, že aj keď ukážky odhaľujú veľkú časť deja, tvorcovia si pre nás schovali aj niekoľko nepredvídateľných tromfov. Čierno-biely boj zla proti dobru by skrátka k Shyamalanovi nesedel.

Okrem toho navyše stále nevieme, akú rolu bude mať v snímke Beastova niekdajšia potenciálna obeť, ktorú si v Split zahrala Anya Taylor-Joy. Je síce samozrejmé, že bude stáť na strane dobra, ale ťažko predpovedať, akým spôsobom môže zasiahnuť obyčajné dievča do súboja medzi tromi bytosťami s nadprirodzenými schopnosťami.

Vieme však to, že do deja jej postava zasiahne už skôr, teda nielen po tom, čo sa hlavná trojica dostane z liečebne. Nižšie priložený záber totiž jasne naznačuje, že Anya rozpoltenú postavu Jamesa McAvoya navštívi aj v liečebni. Predsa len, s niektorými osobami, ktorými vražedný Beast oplýva, v Split celkom dobre vychádzala. Bude sa mu snažiť nebodaj pomôcť?

James McAvoy v thrilleri Glass masakruje svoje obete. Zastaviť ho dokáže len Bruce Willis
Zdroj: Universal Pictures

Film režíroval vyššie spomínaný tvorca predošlých dvoch filmov M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Signs) a v snímke okrem Brucea Willisa, Jamesa McAvoya, Samuela L. Jacksona či Anye Taylor-Joy uvidíme hercov, ako Sarah Paulson, Luke Kirby, Adam David Thompson, Charlayne Woodard, Jane Park Smith a ďalších.

Premiéry očakávaného Glass sa Slováci a Česi dočkajú po novom roku. Konkrétne pôjde o 17. januára (leden) 2019. Ako zatiaľ spojenie Shyamalanových predošlých snímok hodnotíš? Bude podľa teba stáť Glass za to?

Domov
Zdieľať
Diskusia