Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 18:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vzhľad Messengeru sa po najnovšej aktualizácii výrazne zmenil. Facebook sľubuje novinky aj v najbližších týždňoch

TECH DIZAJN
Uložiť Uložené

Sociálna sieť si pre nás pripravila zaujímavú zmenu.

Aplikácia Messenger bola dlho preplnená zbytočnými hlúposťami. Dolná lišta ti umožňovala prekliknúť sa napríklad do hier, ale kedykoľvek si po nej prešiel prstami, aplikácia ťa presunula všade tam, kam si sa dostať nikdy nechcel.

Aj preto Facebook začal postupne vypúšťať medzi užívateľov novú aktualizáciu. Messenger 4, ako znie oficiálne označenie súčasnej verzie aplikácie, sa chváli zjednodušeným dizajnom, kde máš všetko poruke a namiesto nekonečných ôsmich či deviatich záložiek v lište máš momentálne k dispozícii len tri.

Vzhľad Messengeru sa po najnovšej aktualizácii výrazne zmenil. Facebook sľubuje novinky aj v najbližších týždňoch
Zdroj: Facebook

V tej prvej nájdeš štandardné čety ako doteraz, v druhej zase informácie o ľuďoch, takže či sú tvoji kamaráti práve aktívni, a môžeš si tam aj pridávať nových užívateľov na četovanie. Tretia záložka je vyhradená pre hry alebo firmy, je zameraná na objavovanie.

Viceprezident pre aplikáciu Messenger Stan Chudnovsky je na najnovšie dielo sociálnej siete patrične hrdý. Vývojári reagovali na názory užívateľov, z ktorých sa až 70 percent v prieskume vyjadrilo, že najdôležitejšou súčasťou dobrej komunikačnej aplikácie je jej jednoduchosť.

Vzhľad Messengeru sa po najnovšej aktualizácii výrazne zmenil. Facebook sľubuje novinky aj v najbližších týždňoch
Zdroj: Messenger

Ak teda vývojári nevedeli zbytočné funkcie odstrániť nadobro, jednoducho ich popresúvali do skonsolidovaných záložiek. Priamo v individuálnych četoch vieš dokonca vyhľadávať konkrétne slová, čo veľmi uľahčuje hľadanie a identifikovanie inkriminujúcich správ s tvojou frajerkou z minulosti, keď práve zažívate veľkú hádku. Okrem toho dokážeš farbu četu nastaviť na farebný prechod.

Sociálna sieť sľubuje na nasledujúce týždne viacero zaujímavých doplnkov, ktoré by si mohli získať srdcia užívateľov. Hlavným ťahákom by sa mala stať tmavá verzia Messengeru, ale na ňu si budeme musieť chvíľu počkať. Uvidíme, kedy zase Facebook umožní vymazávať odoslané správy, ale prvá aktualizácia predznamenáva zaujímavé budúce zmeny v tejto aplikácii.

Niektorí užívatelia hlásia, že sa im po vypnutí a zapnutí aplikácie vrátila stará verzia Messengeru. Vyskúšaj sám.

Anketa:
Čo hovoríš na nový dizajn Messengeru?
Páči sa mi
Nepáči sa mi
Páči sa mi
55 %
2958 Hlasov
Nepáči sa mi
45 %
2409 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia