Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2018, 12:21
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Značka Diesel čelí kritike kvôli bunde s homofóbnym nápisom

MÓDA
Uložiť Uložené

Bunda s hanlivým nápisom rozprúdila horlivé diskusie.

Iba pred niekoľkými týždňami uviedla talianska značka Diesel kolekciu s názvom Ha(u)te Couture reagujúcu na čoraz rozšírenejšiu kyberšikanu. V kampani vystúpili odborníci na slovo vzatí, svetové celebrity, ktoré bývajú terčom posmeškov a nenávistných komentárov prakticky od svojich začiatkov.

Jednotlivé kúsky obsahovali heslá ako "The Bad Guy", "Fuck You Imposter", "Slut" alebo "Such A Poser", avšak vlnu kritiku si vyslúžila bunda s nápisom "Faggot", čo v preklade hanlivo označuje osobu s homosexuálnou orientáciou. V kampani ju prezentovala hviezda zo seriálu 13 Reasons Why herec – Tommy Dorfman, ktorý sa otvorene priznal k tomu, že je gay.

Značka Diesel čelí kritike kvôli bunde s homofóbnym nápisom
Zdroj: Diesel

Za unikátny kúsok si Diesel pýta viac ako 400 €. Ľudia z celého sveta sa na internete kriticky vyjadrujú na adresu značky, zatiaľ čo tá sa ku kolekcii vyjadrila už niekoľkokrát a je na ňu hrdá:

Naším cieľom bolo znemožniť tých, ktorí vytvárajú nenávisť a šíria negativitu. Každej osoby obsadenej v rámci kampane sa táto záležitosť dotýka osobne. Každá z nich si vybrala frázu, ktorú je na sebe ochotná nosiť s cieľom posilniť postavenie ostatných bojujúcich s osočovaním kvôli tomu, kým sú.

„The more hate you wear, the less you care.“

Prečítaj si niekoľko reakcií od ľudí na Twitteri.

Anketa:
Zašla značka Diesel priďaleko alebo s ich myšlienkou súhlasíš?
Áno, zašla
Nie, súhlasím
Áno, zašla
11 %
33 Hlasov
Nie, súhlasím
89 %
256 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia