Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 11:35
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vysoká škola bude študentov učiť podľa Harryho Pottera. Preskúma Voldemortove činy a nevinu Siriusa Blacka

ZAUJÍMAVOSTI HARRY POTTER INDIA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Podobný seminár by sa ujal aj na Slovensku, no nie?

Jedna z najvýznamnejších právnických univerzít v Indii sa rozhodla do svojho študijného programu zaviesť aj seminár plný čarov a mágie zo sveta Harryho Pottera. Ten by mal obsahovo porovnávať situácie z populárneho fantasy univerza v kontraste s realitou v indickej spoločnosti.

Profesor Shouvik Kumar Guha, stojaci za vytvorením daného predmetu, označil seminár za experiment snažiaci sa v študentoch podnietiť kreatívne myslenie. Predmety tohto typu sú už aktuálne zavedené aj vo Veľkej Británii či USA.

Vysoká škola bude študentov učiť podľa Harryho Pottera. Preskúma Voldemortove činy a nevinu Siriusa Blacka
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Podobne lákavý seminár, týkajúci sa univerza Game of Thrones, by ste pod názvom Skutočná Hra o tróny: Od moderných mýtov po stredoveké predlohy, mohli nájsť aj v rámci výuky na slávnom Harvarde.

Indický predmet s Harrym Potterom bude na právnickej univerzite porovnávať ich systém kást v kontraste so škriatkami v rolách otrokov, ale taktiež sa zameria na vylúčenie vlkodlakov, obrov a kentaurov zo spoločnosti.

Ďalej sa bude zaoberať čarodejníckymi právnymi tradíciami a inštitúciami (Ministerstvo mágie), najvyšším čarodejníckym súdom (Wizengamot), nevinou Siriusa Blacka, trestnou zodpovednosťou Toma Riddla alias Voldemorta, metlobalom v kontraste s indickým športovým právom a podobne.

Anketa:
Potešila by vás prítomnosť predmetu zo sveta Harryho Pottera aj na Slovensku?
Jednoznačne áno
Za mňa nie
Jednoznačne áno
89 %
895 Hlasov
Za mňa nie
11 %
115 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia