Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2018, 15:28
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Seriál Iron Fist končí. Netflix sa po 2 sériách rozhodol marvelovského superhrdinu odstaviť

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

2. séria vyšla len začiatkom minulého mesiaca, ale zdá sa, že Netflixu sa už nechce so seriálom zapodievať.

Komiksový seriál Iron Fist po 2 sériách končí. Netflix sa rozhodol, že do projektu už nemieni vrážať ďalšie peniaze. Streamovací gigant síce vydal vyhlásenie, v ktorom sa píše, že všetci v Marvel Television a Netflixe sú na seriál hrdí, avšak od začiatku ho sprevádzali problémy.

Najprv to bola kontroverzia a obvinenie z tzv. "whitewashingu" a následne aj zdrvujúce recenzie 1. série (19% na Rotten Tomatoes a 37 na Metacritic). Tie projektu vyčítali najmä mizerné bojové a akčné scény, ale aj pomalé tempo a minimum originality.

Seriál Iron Fist končí. Netflix sa po 2 sériách rozhodol marvelovského superhrdinu odstaviť
Zdroj: Netflix

2. séria síce bola kvalitatívne na citeľne vyššej úrovni, čo si všimli aj kritici (53% na Rotten Tomatoes a 39 na Metacritic), na fanfáry to však stále ani zďaleka nebolo. S Iron Fistom sa ale stále niesla pachuť zbytočnosti a oproti iným marvelovským seriálom išlo o chudobného príbuzného.

Zodpovední ľudia si zrejme správne vypočítali, že s projektom sa neoplatí naďalej strácať čas. Vzhľadom na to, že Netflix neuverejňuje záznamy o diváckej sledovanosti, nedá sa príliš odhadnúť, ako veľmi bol Iron Fist populárny medzi fanúšikmi.

Pokiaľ však budeme vychádzať z ich hodnotení napríklad na Rotten Tomatoes, tak sa zdá, že oproti kritikom boli voči seriálu predsa len ústretovejší.

Seriál Iron Fist končí. Netflix sa po 2 sériách rozhodol marvelovského superhrdinu odstaviť
Zdroj: Netflix

Príbeh rozpráva o Dannym Randovi alias Iron Fistovi, ktorý sa po 15 rokoch vracia do New Yorku, aby získal rodinnú spoločnosť. Po smrti svojich rodičov bol Danny trénovaný v bojových umeniach a postupne sa vypracoval na obávaného bojovníka. V New Yorku sa chystá pomstiť smrť svojho otca.

V 2. sérii sa Danny rozhodol prijať ponuku Daredevila a stať sa ochrancom New Yorku. Musel sa tak vysporiadať s mnohými nepriateľmi, napríklad Davosom, ktorý kedysi patril medzi jeho priateľov.

Tvorcovia však už potvrdili, že postava Iron Fista sa ešte objaví v iných marvelovských seriálových projektoch, ako Luke Cage a pravdepodobne aj Daredevil. Vylúčená nie je jeho prítomnosť ani pri The Defenders či Jessice Jones.

Showrunnerom seriálu počas jeho krátkej existencie bol Scott Buck a hlavné úlohy stvárnili Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, Sacha Dhawan, David Wenham a Alice Eve. 2. séria má 10 epizód a Netflix ju sprístupnil 7. septembra (září) tohto roku.

Anketa:
Mrzí vás, že seriál Iron Fist končí?
Áno, seriál ma bavil
Nie, od začiatku to nestálo za nič
Áno, seriál ma bavil
68 %
160 Hlasov
Nie, od začiatku to nestálo za nič
32 %
77 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia