Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2018, 12:39
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Fanúšikovia sa sťažujú, že do role Nagini bola obsadená kórejská herečka. Ako na to zareagovala Rowlingová?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Claudia Kim ako Nagini? Prečo nie. Niektorí diváci však proti tejto voľbe protestujú.

Len pred pár dňami sa k nám dostal vynikajúci trailer k druhej časti Fantastic Beasts. Ten nám mimo iného odhalil aj ľudský pôvod Nagini.

Nagini je takzvaný Maledictus. Ide o bytosť, ktorej prekliatie sa prenáša z matku na dcéru. Daná osoba sa skôr či neskôr definitívne premení na zvieraciu podobu.

A z nej už neexistuje návrat späť. Podobný osud čakal aj postavu hereckej predstaviteľky Claudie Kim.

Obsadenie kórejskej herečky do role známeho Voldemortovho zvieratka však považovali mnohí nadšenci potterovského sveta za viac než nevhodné.

Jedna z kritizujúcich Rowlingovej napísala, že pôvod Nagini nemala od začiatku premyslený a obsadenie kórejskej herečky označila za "odpad".

"Naga predstavujú v indonézskej mytológii bytosti podobné hadom, z čoho vychádza pomenovanie Nagini. Tieto bytosti bývajú označované ako okrídlení tvorovia, no inokedy ako poloviční ľudia/poloviční hadi,"  reagovala prostredníctvom Twitteru Rowlingová.

Daným spôsobom rázne zmietla akékoľvek námietky týkajúce sa nepremysleného pôvodu Nagini a najmä dôvodu, prečo do role obsadili kórejskú herečku Claudiu Kim. My Claudii držíme palce a za reakciu spisovateľky dávame veľký palec hore.

Fantastic Beasts 2 sa bude odohrávať v Paríži, v ktorom by sa mal proti zlomyseľnému čarodejníkovi Grindelwaldovi (Johnny Depp) s pomocou Albusa Dumbledora (Jude Law) postaviť mladý Newt Scamander (Eddie Redmayne).

Do centra hlavného diania sa však pridáva aj osudová žena Leta Lestrange (Zoe Kravitz), ku ktorej mal Newt kedysi veľmi blízko. Tá je už ale aktuálne snúbenicou Newtovho brata Theseusa (Callum Turner).

Fanúšikovia sa sťažujú, že do role Nagini bola obsadená kórejská herečka. Ako na to zareagovala Rowlingová?
Zdroj: Warner Bros.

Okrem menovaných osôb sa v snímke objavia herci, ako Katherine Waterston (Tina Goldstein), Alison Sudol (Queenie Goldstein), Dan Fogler (Jacob Kowalski), Ezra Miller (Credence) či Carmen Ejogo (Seraphina Picquery). Premiéra Fantastic Beasts pripadla na 15. novembra (listopad) 2018.

O réžiu sa opäť postaral David Yates, ktorý sa so svetom Harryho Pottera pozná viac než dobre (režíroval prvú časť Fantastic Beasts a ďalšie štyri filmy s Harrym Potterom) a scenár napísala slávna autorka knižnej predlohy J. K. Rowling.

Domov
Zdieľať
Diskusia