Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2018, 18:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

ZSSK spúšťa vlastný bikesharing, cestujúci si budú môcť požičať elektrobicykle priamo vo vlaku

ZAUJÍMAVOSTI ZSSK
Uložiť Uložené

Bikesharing sa stal na Slovensku vďačnou témou.

Naše hlavné mesto zažilo za uplynulý mesiac spustenie prvého komerčného bikesharingu. Slovnaft Bajk zatiaľ funguje viac či menej úspešne a Bratislavčania sa po meste vozia o trošku radšej, a tak niet divu, že myšlienka bicyklovania nadchla aj Železničnú spoločnosť Slovensko.

ZSSK dnes predstavila vlastný projekt bikesharingu, ktorý samozrejme nebude konkurovať širokej sieti staníc po hlavnom meste, ale chce cestujúcim spríjemniť prepravu po Bratislave.

Od 24. septembra do 12. októbra bude projekt fungovať v pilotnej verzii, takže si ho budú môcť vyskúšať cestujúci na linke S65 zo Senca do Bratislavy-Petržalky.

Nepôjde ani o bežné bicykle, pretože ZSSK v spolupráci s Antikom zahrnuli do projektu rovno elektrické bicykle SmartCityBike v počte 12 kusov.

Zatiaľ nie je jasné, ako bude projekt po pilotnej fáze pokračovať, pretože ZSSK momentálne plánuje zbierať údaje a vyhodnotiť efektivitu.

Za denný prenájom bicykla si zaplatíš 10 eur, ale okrem toho budeš musieť ZSSK poslať aj zálohu vo výške 100 eur, aby bicykel náhodou neskončil na medziposchodí v paneláku.

Domov
Zdieľať
Diskusia