Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2018, 12:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Plačúca vegánka sa vlámala na bitúnok a priviazala ku teliatku, ktoré malo byť poslané na smrť, aby mu zachránila život

ZAUJÍMAVOSTI SMRŤ VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Alix sa vegánskemu aktivizmu venuje posledné dva roky.

Mladá aktivistka a vegánka Alix Livingstone pracuje v Austrálii pre organizáciu Aussie Farms, v rámci ktorej navštevuje farmy a bitúnky, aby celý svet upozornila na hrozivé zaobchádzanie so zvieratami.

Väčšinou z fariem odchádza len s fotografiami či videami, ale tentoraz urobila krok navyše. V bitúnku si všimla maličké teliatko, ktoré nemalo mať ani 30 dní a už bolo odstrihnuté od svojej mamy.

Teliatko bolo určené na porážku, čo Alix nechcela dovoliť, a tak si sadla vedľa neho, priviazala sa o blízke zábradlie a odmietala bitúnok opustiť bez toho, aby jej dovolili zviera oslobodiť.

Plačúca vegánka sa vlámala na bitúnok a priviazala ku teliatku, ktoré malo byť poslané na smrť, aby mu zachránila život
Zdroj: Alix Livingstone

Správca bitúnku sa s ňou snažil zopár hodín diskutovať, ale ona odmietala odísť. Musel ju upozorniť, že ak neodíde, nechá ju z pozemku odstrániť. Alix vedľa teliatka plakala, objímala ho a sľubovala mu, že ho zachráni, lenže plán nevyšiel a napokon z bitúnku odišla.

Na bitúnku pritom nebola jediná aktivistka, pretože jej kolegyňa sa mala priviazať rovno ku druhému teliatku. Ani jedna záchrana nefungovala a obidve zvieratá mali byť zabité v rovnaký deň.

Odporúčané
Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívneho muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť 28. marca 2024, 9:30

Aktivistke sa z času na čas podarí v podobných situáciách zviera zachrániť, pretože majitelia fariem či bitúnkov stratia trpezlivosť a radšej jej umožnia zviera odviesť preč, akoby mali dlhé hodiny vyjednávať.

Samotná Alix sa vegánkou stala už pred viac ako dvomi rokmi po tom, čo sa jej tento životný štýl zapáčil na internete, a odvtedy svet upozorňuje na smutné zvieracie osudy.

Domov
Zdieľať
Diskusia