Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2018, 16:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ryan Gosling stvárňujúci Neila Armstronga podnikne nebezpečnú cestu na Mesiac. Okrem toho sa ale vyrovnáva aj s problémami na Zemi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ide si režisér dvoch oscarových hitov pre ďalšie hodnotné ocenenie?

Ešte len začiatkom tohto mesiaca sme vás informovali o tom, že očakávaná dráma First Man zožala na festivale v Benátkach veľkú slávu.

Dokonca zazneli aj odvážne slová, ktoré v rámci vesmírneho žánru prirovnávajú First Man k Spielbergovmu Zachráňte vojaka Ryana.

Pochvala padla aj na hlavu hlavného hereckého predstaviteľa Goslina, ktorý vo filme stvárni slávneho astronauta Neila Armstronga.

Pozitívne reakcie ale smerovali taktiež k talentovanej Claire Foy. Tá si v snímke zahrá Armstrongovu prvú manželku.

Všetky doposiaľ známe reakcie nasvedčujú tomu, že by si režisér Damien Chazelle (La La Land, Whiplash) mohol ísť po ďalšiu oscarovú sošku.

Ryan Gosling stvárňujúci Neila Armstronga podnikne nebezpečnú cestu na Mesiac. Okrem toho sa ale vyrovnáva aj s problémami na Zemi
Zdroj: Universal Pictures

Napriek týmto dobrým správam na First Man padol aj tieň kritiky. Americkým patriotom prekáža, že pri záberoch na Mesiaci nie je vidieť vlajka USA.

Olej do ohňa pridal dokonca aj senátor Marco Rubio. Ten misiu považuje za úspech Ameriky a nevidí dôvod, prečo by mala byť označovaná ako medzinárodná.

Ryan Gosling je však názoru, že misia Apolla 11 predstavuje úspech celého ľudstva a režisér Damien Chazelle potvrdil, že vynechanie záberov na americkú vlajku bolo jeho rozhodnutie.

Pre bližší náhľad na tento spor si môžete prečítať náš článok. Teraz si už však poďte spoločne s nami vychutnať čerstvú upútavku.

Najnovšie zábery z vesmírneho výletu na Mesiac poukazujú na mnohé dramatické situácie. Zdá sa, že rozhodne nešlo o žiadnu prechádzku ružovým sadom. Napätie však na divákov nebude čakať len vo vesmíre, ale i na zemskom povrchu.

Podľa slov režiséra sa nemáme pripraviť na typickú biografiu, ale skôr na snímku zameriavajúcu sa na zložitú a smrteľne nebezpečnú misiu. Milovníci filmov z vesmíru, máte sa na čo tešiť!

Mimo sympatického Goslinga a úžasnej Claire Foy nás poctí svojou prítomnosťou aj Corey Stoll, Jon Bernthal, Pablo Schreiber, Jason Clarke, Kyle Chandler, Shea Whigham a ďalší.

Slovenské i české kiná sa Armstrongovho nebezpečného dobrodružstva dočkajú už 11. októbra (říjen) 2018. Zavítate na film aj vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia