Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2018, 20:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovák Patrik vyzbieral z našich lesov cez 100 kilogramov odpadkov. Natočil preto oči otvárajúce video o situácii v prírode

ZAUJÍMAVOSTI ODPAD SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nesmieme si nechať ničiť naše prírodné bohatstvo nezodpovedným prístupom.

Slovensko sa môže pochváliť nádhernou prírodou. Naše hory, lesy či jazerá nemajú konkurenciu široko ďaleko a každoročne k nám zavítajú desiatky tisíc turistov, ktorí o slovenských krásach iba počuli a čítali na internete.

Domov potom odchádzajú s otvorenými ústami, pretože najmenšie veľhory na svete učarujú snáď každému. Každému, ak si človek prestane všímať horu odpadkov za každým stromom. Slováci si svoju prírodu nevážia.

Neustále ju ničíme, ubúdajú nám stromy, zasahujeme si do národných parkov a zo všetkého chcem vyťažiť čo najväčší zisk, zatiaľ čo na životné prostredie neberieme ohľad. Odhliadnuc od nadnárodných korporácií a prefíkaných slovenských podnikateľov prispieva ku znečisťovaniu našej prírody a našich lesov takmer každý z nás.

Po túre hodíš do trávy obal od keksíka, syru či vody a veríš, že ho ochranári či lesníci zdvihnú a odnesú do koša, čo sa tebe ťažilo.

Fotograf Patrik Paulinyi po nedávnom článku na Refresheri dnes vydal aj dlhšie video, v ktorom nám opisuje svoje zážitky a pocity zo situácií, keď musel skloniť hlavu nie pred našimi prírodnými krásami, ale pred nekonečnými odpadkami.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Celkovo v lesoch vyzbieral viac ako 100 kilogramov odpadkov a keby si čo i len kilom prispel pravidelne aj ty, možno by naša príroda vyzerala oveľa prívetivejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia