Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2018, 19:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dedinčania na pleciach odniesli zranené 100-kilové slonie mláďa niekoľko kilometrov, aby mu zachránili život

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Dobrí ľudia ani zďaleka nevymreli a v Indii ich žije obrovské množstvo.

Dedinčania z indického štátu Urísa vyčarovali svojím konaním úsmevy na tvárach ľudí z celého sveta. Skupina farmárov sa nedávno vracala do dediny, ale v jednom momente zazreli slonie mláďa v zúboženom stave.

Mláďa sa pravdepodobne stratilo a oddelilo od svojho stáda, čo by ho stálo život, keby naňho farmári nenarazili. Slon ležal dehydratovaný a vysilený, nevládal sa ani len postaviť a nutne potreboval vodu a jedlo.

Dedinčania sa pri pohľade na trpiace zviera rozhodli pomôcť mu a odniesť ho na vlastných pleciach späť do dediny, kde ho plánovali dostať späť do dobrej kondície.

O záchrannej akcii sa onedlho dozvedela takmer celá dedina, takže na posledných metroch cesty už sloníča sprevádzali stovky ľudí. Od dediny ležalo viac ako 3 kilometre, pričom vážiť vraj mohlo viac ako 100 kilogramov, čo nie je v ťažšom terénne bezproblémová váha na nosenie.

Aj keď si dedinčania chceli sloníča nechať po výkrmení v okolí svojich príbytkov, pretože jeho zjavenie vnímali ako odkaz od vyššej moci, radšej ho napokon odovzdali ochranárom.

Odporúčané
Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy 6. augusta 2020, 10:45

Sloníča putovalo na veterinárnu kliniku, kde sa bude zotavovať, a napokon sa ho pokúsia vrátiť späť do pôvodného stáda, čo by bolo najlepšie zakončenie celého príbehu.

Domov
Zdieľať
Diskusia