Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2018, 11:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Potápači si zajazdili na ohrozenom žralokovi. Týranie zvieraťa prinútilo konať aj políciu

ZAUJÍMAVOSTI ŽRALOK
Uložiť Uložené

Rešpekt voči zvieratám mnohým stále chýba.

Žralok veľrybí nepredstavuje pre človeka takmer žiadne riziko, čo nanešťastie ľudia zneužívajú. Veľkého živočícha zaradila Medzinárodná únia na ochranu prírody a prírodných zdrojov medzi ohrozené druhy zvierat, ale turistom v Indonézii to nevadilo.

Plávanie so žralokmi veľrybími patrí medzi miestne populárne atrakcie, na čom by nemuselo byť nič negatívne, keby turisti v potápačských oblekoch iba žraloka pozorovali a kochali sa vzácnym druhom.

Skupina turistov v Indonézii však nezostala v bezpečnej vzdialenosti a očividne mladého žraloka pred dovŕšením dospelosti začali využívať ako doplnok pri plávaní.

Jeden potápač chytil žraloka za ústa a nechal sa ťahať dopredu, zatiaľ čo ostatní sa zvieraťa držali po stranách. Všetci veselo gestikulovali a ani profesionálny potápač nenaznačil, že podobné správanie nebude tolerovať.

Na krátkom videu je zrejmé, že žralokovi sa ťažko pláva a stretnutie s ľuďmi preňho nie je príjemné, lenže nikomu z prítomných potápačov nenapadne, že by sa ku zvieraťu podobne správať nemali.

Odporúčané
Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor) Expert na žraloky: V Egypte zabil ženu defektný žralok. Vo vode nesmieš spanikáriť, takmer nikdy nechce zaútočiť (Rozhovor) 5. júla 2022, 14:30

Indonézska polícia po zverejnení videa na sociálnych sieťach už verejnosť informovala o zatknutí všetkých turistov, pričom zatiaľ nie je známe, aký trest im hrozí. Boj za spravodlivosť dokonca rozpútala indonézska hudobná legenda Kaka zo skupiny Slank, ktorá video zdieľala na Twitteri.


Domov
Zdieľať
Diskusia