Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2018, 13:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Babička Anna sa po Prievidzi valila s 3,3 promile za volantom. Slováci však policajtov kritizovali za jej označenie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nezodpovedná vodička Anna prekročila rýchlosť len jemne.

Slovenskí policajti na svoju oficiálnu facebookovú stránku pravidelne pridávajú aj fotografie vodičov, ktorí neváhajú prekročiť rýchlosť, alebo sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu.

Nedávno sa previnila 54-ročná Anna, ktorá by možno ruke zákona ušla, ale po Prievidzi sa valila rýchlosťou 61 kilometrov za hodinu.

Rýchlosť prekročila o 11 kilometrov za hodinu, k čomu by sa mohla priznať drvivá väčšina slovenských vodičov, lenže policajti prekročenie rýchlosti v meste netolerovali. Annu zastavili a hneď mali podozrenie, že staršia pani nebude úplne triezva, tak ju nechali podstúpiť dychovú skúšku.

Podozrenie sa veľmi rýchlo potvrdilo, pretože Anna nafúkala slušných 3,13 promile a nepomohla jej ani opakovaná skúška, pri ktorej jej množstvo alkoholu v krvi kleslo na 2,88 promile.

Policajti jej samozrejme zadržali vodičský preukaz a po podobnom obsahu alkoholu v krvi Anne hrozí aj trest odňatia slobody, keďže spáchala trestný čin.

Na Facebooku však Slováci museli vyriešiť problém s označením. Policajti do statusu napísali, že pod vplyvom alkoholu šoférovala babička, avšak Slováci mali výhrady. Nepáčilo sa im označenie 54-ročnej ženy ako babičky, a tak stovky lajkov podporilo komentáre, kde policajtov za označenie kritizovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia