Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 14:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Odpadky na dovolenke zbieral Lewis Hamilton s najkrajším väzňom Jeremym. Osobnostiam nie je budúcnosť planéty ľahostajná

ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA LEWIS HAMILTON
Uložiť Uložené

Naša planéta sa už dostáva na pokraj kolapsu.

Malebnú zátoku na gréckom ostrove Mykonos zaplavil plastový odpad. Pilot F1 Lewis Hamilton si momentálne užíva zaslúženú letnú dovolenku práve v Grécku spoločne po boku najpriťažlívejšieho väzňa Jeremyho Meeksa s priateľkou Chloe Green a známa partia celé dni iba nevylihuje na pláži.

Hamilton si pri skúmaní ostrova všimol jednu zátoku, ktorá sa premenila na plastové smetisko, čo ho zarazilo natoľko, že spoločnými silami sa ku pobrežiu doplavili a pustili sa do práce. Jeremy, Chloe aj Lewis neváhali, nasadili si rukavice a začali zátoku upratovať, čo by si možno od podobných celebrít nečakal.

Na pobreží strávili viac ako dve hodiny, takže upratovanie im dalo zabrať. Odniesli odtiaľ približne 20 odpadkových vriec plných plastových fliaš, obalov či dokonca miniatúrnych šľapiek.

Všetci traja svoju snahu samozrejme zdokumentovali na sociálnych sieťach, kde väčšina ľudí ocenila aktivitu, ku ktorej by sa možno ostatné známe osobnosti ani nedostali a odpad by radšej ignorovalo.

Našli sa aj kritici, pretože Hamiltonovi hneď pripomenuli, že ho sponzorujú značky ako Puma, L’Oréal či Sony, ktoré svoje produkty predávajú v plastových baleniach. Odporučili mu, aby najskôr zrušil sponzorské zmluvy a až potom začal na Instagrame mudrovať o plastovom znečistení.

Odporúčané
Pripravte sa včas: Zmeny, ktoré by vám mohli dovolenku v Chorvátsku znepríjemniť Pripravte sa včas: Zmeny, ktoré by vám mohli dovolenku v Chorvátsku znepríjemniť 1. marca 2024, 16:21

Na druhej strane, keby aktivita Hamiltona inšpirovala čo i len jedného človeka, aby sa zachoval podobne a dával si pozor pri nákupe plastov, naša planéta by sa nám poďakovala.

Lewis mal o plastovom znečistení čo povedať, odporúčal ľuďom, aby sa plastom vyhýbali 

 Ani Chloe Green s Jeremym Meeksom nezaháľali a zdokumentovali výsledky svojej snahy

Domov
Zdieľať
Diskusia