Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2018, 15:26
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Polícia zastrelila chlapca s Downovým syndrómom držiaceho hračkársku zbraň. Z fatálneho omylu mužov zákona sa teraz spamätáva celá rodina

ZAUJÍMAVOSTI HRAČKA
Uložiť Uložené

Švédsky bezpečnostný orgán sa dopustil závažnej chyby, kvôli ktorej zomrel nevinný mladík.

Vo švédskom Štokholme sa udiala veľká tragédia po tom, čo policajné zložky zastrelili len 20-ročného Erica TorellaDownovým syndrómom, ktorý so sebou nosil hračkársku plastovú pištoľ. V skorých ranných hodinách totiž dostali hlásenie, že po uliciach hlavného mesta kráča ozbrojený muž. Muži zákona neváhali a situáciu sa ihneď snažili vyriešiť.

Akonáhle k mladíkovi prišli, začali ho vyzývať k odloženiu zbrane. Hendikepovaný Eric im však nevedel odpovedať, a tak na výzvu nereagoval. Polícia celú situáciu vyhodnotila ako nebezpečnú a začali s paľbou. Chlapca zasiahli tromi ranami do brucha, na čo bol ihneď prevezený do nemocnice, kde už bohužiaľ boj o život nezvládol a zraneniam podľahol.

Postihnutý mladík bol podľa všetkého v čase zásahu niekoľko hodín nezvestný po tom, ako svojvoľne ušiel z domu. Rodina ho okamžite ohlásila, no údajne to nebolo po prvýkrát, čo sa Eric pokúsil utiecť. Vždy ho však následne na to našli. Matka Katarina Söderberg svojho syna považovala za najmilšieho človeka na svete, ktorý by vraj neublížil ani muche.

Hračkársku zbraň dostal chlapec od mamy ako darček. Podľa všetkého mal veľké problémy s rečou a len zriedka povedal nejaké slovo, najčastejšie "mamička". Momentálne sa celý policajný zásah vyšetruje, či ich postup bol naozaj správny. Bezpečnostné orgány sa však odvolávajú na fakt, že chlapec pôsobil nebezpečne, a preto vyhodnotili situáciu takýmto spôsobom.

Domov
Zdieľať
Diskusia