Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2018, 8:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Majestátny zlatý most vo Vietname držia vo vzduchu obrovské ruky. Projekt za 2 miliardy dolárov má prilákať viac turistov

KULTÚRA VIETNAM
Uložiť Uložené

Vietnam sa stáva mimoriadne obľúbenou turistickou destináciou.

Vo výške viac ako 1400 metrov nad morom by si v srdci Vietnamu nenašiel len najdlhšiu lanovku, ktorá ťa prevezie na trase až 5800 metrov, ale najnovšie už aj majestátny most. Most dostal familiárny názov Golden Bridge, pretože na prvý pohľad vyzerá, ako keby bol skonštruovaný z čistého zlata. Najväčším lákadlom mostu sú však konštrukcie, ktoré ho držia vo vzduchu. Vietnamci chceli svoj projekt vyšperkovať do dokonalosti, a preto nestavili na obyčajné piliere.

Na vrchu pohoria  Ba Na Hills, čo je celkom známa turistická destinácia, premenili piliere na obrovské ruky a most vsadili priamo do nich. Pred dlhými rokmi ho tam založili francúzski kolonizátori a dnes by si tam okrem iného našiel aj zábavný park. Pod zábradlím na každej strane by si potom našiel vysadené chryzantémy, ktoré budú pri kvitnutí dokonale dopĺňať atmosféru svojimi farebnými kvetmi.

O návrh mosta dlhého približne 150 metrov sa postaralo štúdio TA Landscape Architecture a projekt nebol vôbec lacný, pretože si vyžiadal investíciu v hodnote vraj až 2 miliardy dolárov. Zrejme však mal zmysel, pretože tisíce ľudí by si po zhliadnutí videá z mostu, ktorý otvorili len v júni, rovno rezervovalo letenku do Vietnamu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia