Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2018 o 13:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Koláže z každodenných predmetov, ktoré ťa vystrašia, rozosmejú aj znepokoja

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Americký umelec nemá z experimentovania strach.

Americký umelec Johnny Smith najradšej získava od svojich fanúšikov reakcie. Zameriava sa na to, aby jeho výtvory neboli nudné a obyčajné, a tak zbiera najrôznejšie fotografie a obrázky z internetu a používa ich pri tvorbe bláznivých koláží. Najčastejšie sa snaží spojiť nespojiteľné.

Do každodenných predmetov pridáva časti ľudských tiel, z ľudských tiel zase vytvára chutné pokrmy a nebojí sa experimentovať tak, aby obdivovateľov zaujal. Ako sám hovorí, ak každý z nich akokoľvek zareaguje, potom Johnny považuje svoju úlohu za splnenú. Bežne sa stretáva so širokým spektrom emócií, takže nechýba smiech, zhrozenie aj znechutenie.

Umelec v minulosti získal aj nečakanú politickú slávu, pretože sa nebál využiť kritiku zo strany súčasnej americkej administratívy na to, aby spojil dvoch zdanlivo nekompatibilných ľudí. Väčšinou sa však do politiky nestará a je šťastnejší, ak môže vopchať do ľudského oka zuby. Určite ho sleduj aj na Instagrame, kde nazbieral cez 100-tisíc fanúšikov, ale zaslúžil by si ich oveľa viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia