Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2018, 17:37
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ruské ženy môžu spávať s kým chcú. Putin vyvrátil vyjadrenia poslankyne, ktorá upozorňovala na nástrahy majstrovstiev sveta

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident prostredníctvom hovorcu poslal jasný odkaz.

Vo svetových médiách sa včera objavili kontroverzné vyjadrenia ruskej političky Tamary Pletnyovej, ktorá vyhlásila, že ruské ženy by nemali spávať so zahraničnými fanúšikmi a už v žiadnom prípade s fanúšikmi tmavej pokožky. Pletnyova je pritom šéfka parlamentnej komisie pre rodiny, ženy a deti, a tak predstavuje dostatočne veľkú politickú autoritu na to, aby jej vyhlásenia ľudia začali brať vážne.

Napriek tomu si v Rusku vyslúžila veľkú vlnu kritiky. Vyjadril sa k nim samotný prezident Vladimir Putin prostredníctvom svojho hovorcu Dmitryho Peskova. Hovorca ruským ženám odkázal, že sa o seba vedia postarať samy, a tak niet dôvodu na to, aby im niekto prikazoval a zakazoval, s kým môžu spávať. Zatiaľ čo Putin s vyjadreniami političky nesúhlasil, našlo sa viacero prominentných osobností, ktoré mali aj rozdielne názory.

Inna Žirrkova, manželka ruského reprezentanta Juriho Žirkova, povedala, že ruské ženy by skutočne s cudzincami spávať nemali. Rusky sú vraj slušné ženy, a tak im žiadnych zahraničných fanúšikov netreba. Našťastie, podobný názor na verejnosti neprevládal. Šéf ruskej parlamentnej komisie pre šport Mikhail Degtyaryov vyhlásil, že čím viac príbehov lásky sa bude viazať ku majstrovstvám sveta, tým viac ľudí z rôznych krajín sa do seba zamiluje a tým viac detí sa neskôr narodí. Rusko podľa neho víta fanúšikov z každej krajiny, akejkoľvek farby pokožky, vierovyznania, pohlavia aj sexuálnej orientácie.

Ruské ženy môžu spávať s kým chcú. Putin vyvrátil vyjadrenia poslankyne, ktorá upozorňovala na nástrahy majstrovstiev sveta
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia