Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2018, 18:08
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Obrovský Londýn požiera na svojej ceste malé mestá. Peter Jackson omračuje epickým post-apokalyptickým fantasy Mortal Engines

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tím zodpovedný za Pána prsteňov prichádza s ďalšou epickou ságou. Presvedčil vás trailer?

O adaptácii prvého dielu knižnej série Mortal Engines od Philipa Reevea, v ktorej má prsty aj Peter Jackson, sme už na Filmkulte niekoľkokrát písali. Po krátkom, ale sľubnom teaseri, tu teraz máme oficiálny trailer.

Pozrieme sa v ňom do post-apokalyptického sveta, kde sa zničenou Zemou pohybujú veľké aj malé mestá. A tie malé si musia dať pozor, pretože obrovské mestá majú zálusk na ich energie. Tú získajú, ak vyhliadnuté mesto doslova zožerú.

Hlavným hrdinom bude mladík Tom Natsworthy (Robert Sheehan), ktorý vďaka záhadnej a pomstou poháňanej Hester Shaw (Hera Hilmar) opustí obrovský pohybujúci sa Londýn. Obaja sa tak musia spojiť, pretože práve ich spoločná sila má potenciál zmeniť budúcnosť sveta.

Okrem spomenutých hercov sa objavia aj Hugo Weaving, Jihae, Stephen Lang, Ronan Raftery, Leila George a Patrick Malahide. O scenár sa postaral Peter Jackson v spoluprácii s Fran Walsh a Philippou Boyens.

Režíruje Christian Rivers. Trailer láka na vizuálne pôsobivú dobrodružnú jazdu a rozhodne má potenciál stať sa štartom pre úspešnú sériu (knižná predloha má 4 časti). Len škoda, že sme nedostali lepší trailer, ktorý by tento svet odprezentoval v lepšom svetle. Na Slovensku si Mortal Engines užijeme 13. decembra (prosinec) 2018.


Obrovský Londýn požiera na svojej ceste malé mestá. Peter Jackson omračuje epickým post-apokalyptickým fantasy Mortal Engines
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia