Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2018, 15:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Opitý Slovák so 4,5 promile havaroval v sobotu, schopný výsluchu bol až v pondelok

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložiť Uložené

Nemenovaný muž môže skončiť za mrežami až na jeden rok.

Je nepochopiteľné, že aj v dnešnej dobe je na slovenských cestách alkohol obrovským problémom. Nepomáhajú rozsiahle kampane ani hrozivé videá z nehôd, pri ktorých kvôli alkoholu ľudia aj zomierajú, a tak sa nájdu jedinci ako 39-ročný Slovák zo Senice.

Minulú sobotu si poriadne vypil, sadol za volant svojho auta Kia Sportage a vozidlo o pár minút zapichol do stromu. Opitému šoférovi sa nič nestalo a našťastie v momente nehody nešlo oproti žiadne auto, pretože muž prešiel do protismeru a nehoda sa mohla skončiť oveľa tragickejšie. Privolaná policajná hliadka však nechcela veriť tomu, čo im ukazuje prístroj po dychovej skúške.

Muž nafúkal neuveriteľných 4,5 promile, čo je už hodnota, ktorá dokáže človeku ohroziť aj život, a nevedno, ako vlastne chlap nastúpil do auta a zvládol ho dokonca pár kilometrov odšoférovať. Šofér bol opitý natoľko, že aj keď havaroval v sobotu podvečer, výsluch nedokázal absolvovať až do pondelka, takže musel triezvieť viac ako deň, aby mohol vôbec normálne komunikovať. Za čin mu teraz hrozí aj jednoročné väzenie a svoj osud sa dozvie v super rýchlom konaní, takže zrejme už onedlho oľutuje, že mu pod vplyvom alkoholu napadlo sadnúť do auta.

Domov
Zdieľať
Diskusia