Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2018, 19:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nová X5-ka podlieha extrémnemu testovaniu. BMW avizuje unikátny podvozok

TECH BMW
Uložiť Uložené

Populárne SUV sa čoskoro dočká nástupcu.

V priebehu niekoľkých mesiacov BMW chystá predstaviť nielen novú trojku či osmičku, ale aj štvrtú generáciu svojho stále najväčšieho SUV. X5-ka patrí jednoznačne k najúspešnejším modelom daného segmentu na svete, niet preto divu, že mníchovská automobilka upriamuje do nástupcu veľkú pozornosť.

To, že súčasná generácia sa zaobíde bez faceliftu, už vieme, otázkou však je, kedy dôjde k jej nahradeniu úplne novým nástupcom. Ako však naznačuje samotné BMW, dlho na tento akt už čakať nebudeme. Opäť sme totiž svedkami toho, že ešte pred samotným odhalením nám prvé oficiálne zábery a video podsúva priamo BMW, čo je najmä posledné roky akýmsi novým marketingovým trendom značky z Mníchova. Nová X5-ka je teda stále plne zahalená, jej základný tvar karosérie však už tajomstvom nie je a rovnako tak jej nemalé ambície.

Nová X5-ka podlieha extrémnemu testovaniu. BMW avizuje unikátny podvozok
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

BMW tvrdí, že nová X5-ka príde s úplne novým podvozkom, ktorý nielen že nebol doposiaľ s danými komponentami v žiadnom X-kovom modeli použitý, unikátny bude aj medzi konkurenciou. O čo presne ide, zatiaľ nevieme, iks-päťka však má vynikať aj v ťažkom teréne. Naznačuje to najmä nové video, kde môžeme vidieť novinku v naozaj extrémnych podmienkach, a to či už po stránke náročnosti terénu, alebo príslušného prostredia. 

Odporúčané
BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii 14. októbra 2023, 10:00

Mníchovčania hovoria o náročných testoch, ktoré sa konajú od zamrznutého Švédska, cez nemecký Nürburgring, púštne duny v Amerike až po šotolinové cesty v Afrike. Automobilka tým chce svetu ukázať, že nenecháva nič na náhodu a novú X5-ku vyvíja pre zvládanie všetkých druhov nástrah. Nechajme sa teda prekvapiť, aká bude realita.

Domov
Zdieľať
Diskusia