Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2018, 0:45
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Stvoril ťa tak Boh a miluje ťa, povedal pápež František homosexuálnemu mužovi. Nemá sa vraj trápiť kvôli tomu, čo o ňom ľudia rozprávajú

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pápež František sa preslávil svojimi progresívnymi myšlienkami.

Homosexualita je aj v roku 2018 pre mnohých ľudí problematickou témou. Najmä veriaci ľudia často nedokážu akceptovať lásku medzi dvomi ľuďmi rovnakého pohlavia, ale na verejnosť sa pred pár hodinami dostali útržky z konverzácie, ktorú mali medzi sebou viesť samotný pápež a Juan Carlos Cruz.

Aj Juan Carlos sa v minulosti stal obeťou zneužívania mladistvých predstaviteľmi cirkvi v juhoamerickom Čile. Škandál vyvolal v krajine vlnu kritiky samotnej cirkvi a situácia dospela až do bodu, kedy minulý týždeň ponúklo všetkých 31 biskupov v Čile pápežovi svoju rezignáciu z cirkevného postu.

Pápež František pozval v apríli do Vatikánu aj spomínaného Juana Carlosa Cruza. Muž z Čile bol v mladosti zneužívaný kňazom Fernandom Karadimom, ktorého Vatikán uznal vinným už v roku 2011. Juan Carlos pozvanie na návštevu Vatikánu prijal a získal šancu porozprávať sa s pápežom aj medzi štyrmi očami.

Stvoril ťa tak Boh a miluje ťa, povedal pápež František homosexuálnemu mužovi. Nemá sa vraj trápiť kvôli tomu, čo o ňom ľudia rozprávajú
Zdroj: TASR/AP

Pre médiá sa teraz vyjadril, že rozhovor s vrcholným predstaviteľom rímskokatolíckej cirkvi ho upokojil. Pápež František mu mal povedať, že na jeho homosexualite nezáleží. Stvoril ho tak Boh a Boh ho ako homosexuála miluje. Aj pápež ho miluje a on by mal ľúbiť samého seba bez toho, aby sa trápil tým, čo o ňom ľudia rozprávajú.

Pápežov hovorca vyjadrenia nijak nekomentoval. Dodal len toľko, že hovorca nezvykne reagovať na súkromné rozhovory pápeža Františka, čím nepriamo naznačil, že tvrdenia sú pravdivé, keďže ich cirkev nemala potrebu nijak vyvrátiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia