Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2018, 13:34
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Rozplakal aj vlastného otca. 6 rokov potajomky študoval, aby napravil sklamanie a smútok, ktoré rodičom spôsobil svojimi činmi

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Rodičia zostali po suspendácii zo školy mimoriadne sklamaní a on si to rýchlo uvedomil.

Naši rodičia nám v detstve môžu odovzdať množstvo múdrostí, zvykov a pravidiel, aby z nás vychovali správnych ľudí. Jedným z najkrajších darov, ktoré od nich môžeme dostať, je nepochybne vzdelanie. Vzdelanie je základom každého životného príbehu mladého človeka, ale veľa mladých ľudí si ho neváži až do momentu, kým nie je príliš neskoro.

Množstvo tínedžerov končí bez školy aj práce, pretože si na ňu nevedeli nájsť čas a radšej uprednostnili aktivity, ktoré by možno mládež ani vykonávať nemala. Inokedy je na vine ťažká životná situácia či obyčajná lenivosť. Hanss Mujica nebol na strednej škole vzorný študent, ale pokračoval na vysokú školu. Svoju aktivitu nezvyšoval, a tak po čase došla škole trpezlivosť a Hanssa jednoducho suspendovali.

Pred šiestimi rokmi prišiel so smutnými správami domov a keď zbadal výrazy tváre svojich rodičov, odrazu si uvedomil, čo to so svojím životom robí. Ako sám napísal, podobné sklamanie a smútok na nich nevidel od momentu, keď sa dozvedeli o smrti jeho staršieho brata.

Obrátil preto svoj život naruby a nasledujúce roky potajomky opätovne začal študovať. Nebola to ľahká úloha, ale Hanss ju zvládol a po šiestich rokoch získal titul. Svojich rodičov si zavolal do areálu školy pod zámienkou, že potrebuje fotografie na jeden projekt. Viac slov už zrejme netreba, pretože všetko zachytilo už samotné video.

Domov
Zdieľať
Diskusia