Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2018, 17:18
Čas čítania 0:00
Adam Lukáč

Správa s nebezpečným emoji sa týka aj Apple zariadení. Ako predísť zbytočným problémom?

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Nevinné emoji v podobe čiernej bodky vie urobiť poriadny problém pre procesor v tvojom smartfóne.

Ak si ešte nedostal správu s čiernou bodkou, asi máš dobrých kamarátov. Nebezpečné emoji síce vyzerá neškodne, no problém začne hneď po kliknutí na správu a v tom momente si skončil s chatovaním, v horšom prípade aj s celkovým používaním smartfónu, pretože zamrzne. 

Prečo sa to vlastne deje? Obyčajné emoji nemôže uškodiť systému, ale v prípade čiernej bodky je v jej pozadí schovaný text s obsahom nespočetne veľa unicode znakov. Smartfón sa snaží text rozlúštiť, ale jediné, čo sa stane, je, že zamestná svoj procesor na 100 %. Vtedy už nedokáže nič iné riešiť a zariadenie je prakticky nepoužiteľné. Ak ti náhodou správa prišla, ale neklikol si na bodku, len vymaž konverzáciu a nič sa nedeje. 

Správa s nebezpečným emoji sa týka aj Apple zariadení. Ako predísť zbytočným problémom?
Zdroj: YouTube EverythingApplePro

No ak máš zvedavé prsty, náhodou si klikol a nevieš, čo ďalej, máme tu pre teba návod. Pokiaľ vlastníš zariadenie s operačným systémom Android, stačí vypnúť a zapnúť aplikáciu alebo v horšom prípade urob hard reset dlhým podržaním zapínacieho tlačidla. V horšom prípade máš iPhone alebo iné zariadenie od značky Apple. Nepomôže ani vypnutie aplikácie alebo reset. Ako to teda vyriešiť?

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Jedným z dvoch spôsobov je použitie 3D Touch. Na domovskej obrazovke väčším prítlakom stlač ikonu iMessage a vyber kolónku nová správa. Potom sa z nej vráť späť na všetky správy a vymaž konverzáciu s čiernou bodkou. 

3D Touch však napríklad iPhone 5S či 6/6 Plus nemá a preto si prvým spôsobom možno nevieš pomôcť.

Našťastie máme v zálohe ešte asistentku Siri. Ide o trochu komplikovanejšie riešenie, ale zaručene bude fungovať. Vynútene vypni aplikáciu správy a podrž home button pre zapnutie Siri. Potom jej povedz, aby poslala správu tvojmu škodoradostnému kamarátovi a posielaj ich dovtedy, pokým emoji nezmizne z obrazovky. Následne tiež konverzáciu vymaž a pekne sa kamarátovi poďakuj. 

Problém by mala vyriešiť nová aktualizácia 11.4, ale dovtedy sa musíš so situáciou vysporiadať sám. 

Domov
Zdieľať
Diskusia