Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2018, 13:28
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Bratislave žije o 200 000 ľudí viac, než je oficiálne udávaný počet. Zaregistruj si konečne trvalý pobyt a začni sa sťažovať oprávnene

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Hlavné mesto spúšťa novú kampaň.

Aj napriek tomu, že štátne úrady oficiálne v Bratislave evidujú stály počet obyvateľov približne 450 000, realita je úplne odlišná. Hromady ľudí tu žijú a ich trvalý pobyt sa nachádza na strednom či východnom Slovensku, ďalší sem síce pravidelne dochádzajú z iných častí krajiny, no v hlavnom meste trávia drvivú väčšinu týždna a niet tak žiadnym dôvodom, prečo by tu nemali mať registrovaný trvalý pobyt.

Hlavné mesto Bratislava z tohto dôvodu spúšťa úplne novú kampaň, ktorá sa snaží docieliť prihlasovanie neoficiálnych obyvateľov. Tých je podľa informácií mesta až absurdných 200 000, takmer tretina ľudí v Bratislave tak neplatí dane hlavnému mestu, ale domácim obciam.

Každý nový človek s trvalým pobytom znamená vyše 300 € do rozpočtu mesta. Ak by sa napríklad prihlásilo len minimálnych 333 ľudí, mesto by získalo 100 000 eur, z čoho by sa dala vybudovať 10 nových prístreškov zastávok MHD, 5 detských ihrísk alebo vysadiť 166 nových stromov. Ak teda nemáš trvalý pobyt v Bratislave, no tráviš tu väčšinu svojich dní, prosím, zváž zmenu pobytu.

Domov
Zdieľať
Diskusia