Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2018, 21:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Avicii akoby v dokumente o svojom živote predpovedal vlastnú smrť. Nečakal reakciu okolia na rozhodnutie, že chce prestať vystupovať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zosnulý Avicii dostal len minulý október vlastný dokument.

Smrť Tima Berglinga zasiahla celý hudobný svet. Skladby švédskeho tvorcu zasiahli miliardy ľudí, a tak fanúšikovia po celom svete už viacero dní smútia. Články o Timovi neustále pribúdajú a fanúšikovia začali vo veľkom zdieľať aj dokument o hudobníkovom živote, ktorý vyšiel minulý október. Dokument s názvom Avicii: True Stories nahrával Levan Tsikurishvili, dlhoročný hudobníkov kamarát, a zachytáva štyri roky jeho kariéry až do roku 2016.

Práve pred dvomi rokmi prestal so svojou aktívnou kariérou, pričom ľudia ani len netušili, v akom zlom stave sa Avicii nachádza. Hudobník nemal akúkoľvek motiváciu pokračovať v kariére a prekvapili ho aj reakcie najbližších ľudí, ktorí sa ho snažili presvedčiť, aby neprestával a pokračoval v živých vystúpeniach. Medzi rokmi 2008 a 2016 odohral až 813 koncertov a po čase sa dostavili aj zdravotné problémy. Avicii trpel pankreatitídou a odobrať mu museli aj slepé črevo.

Dokument zachytáva aj momenty, kedy Avicii oznamoval svoje rozhodnutia najbližším spolupracovníkom. „Povedal som im to. Už viac nebudem môcť hrávať. Povedal som, že možno aj zomriem. Povedal som im to toľkokrát. A preto nechcem počuť, aby som si svoje rozhodnutie ešte premyslel. Keď som sa rozhodol prestať, očakával som čosi úplne rozdielne. Očakával som podporu. Ku všetkým som bol veľmi úprimný. Všetci vedia, že trpím úzkosťou a že som sa s ňou pokúšal bojovať. Nečakal som, že ľudia sa ma budú pokúšať zatlačiť a prinútiť hrať znovu.“

Domov
Zdieľať
Diskusia