Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2018, 13:01
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Arsène Wenger sa na konci sezóny po vyše dvoch dekádach rozlúči s lavičkou Arsenalu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Francúzsky lišiak po 22 rokoch končí v klube, ktorý dotiahol na vrchol Premier League či do finále Ligy Majstrov.

Písal sa október roku 1996, kedy do funkcie hlavného trénera Arsenalu nastúpil dovtedy neznámy Arsène Wenger a navždy zmenil históriu slávneho klubu zo severu Londýna. Svojím progresívnym vnímaním najpopulárnejšieho športu na svete si takmer okamžite získal uznanie a rešpekt medzi ostatnými kolegami, respektíve médiami, pričom s čistým svedomím môžeme napísať, že na prelome milénia až priblížne do roku 2008 patril medzi absolútnu trénersku špičku.

 

A post shared by Arsenal Official (@arsenal) on

Hodnotnému a taktiež mimoriadne populárnemu klubu nielen v rámci Spojeného kráľovstva dokázal zabezpečiť výsledkovú, respektíve finančnú stabilitu aj v časoch, kedy sa z obľúbeného Highbury presúval na Emirates Stadium. Vedenie si profesora, ako znie prezývka rodáka zo Štrasburgu, aj vďaka tomu vážilo a predlžovalo s ním kontrakt aj napriek dlhému čakaniu na trofej. Miestami sme dokonca mali pocit, že stolička pod lodivodom, ktorý vychoval hviezdy ako Thierry Henry, Patrick Vieira,  Cesc Fabregas či Robin Van Persie, je neotrasiteľná, čo platilo až do aktuálnej sezóny.

Ročník 2017/2018 je totiž po všetkých stránkach (okrem finančnej) najhorší od nástupu 68-ročného lišiaka a fanúšikovia si priali jeho odchod čoraz hlasnejšími prejavmi. Dnes, 20. apríla 2018, na tlačovej konferencii tak Arsène Wenger oznámil odchod z pozície hlavného trénera AFC po skončení sezóny. 

S The Gunners dokázal 3-krát ovládnuť tamojšiu Premier League, 7-krát sa tešil z víťaztva v Anglickom pohári, rovnako tak v superpohári a zabudnúť nemôžeme na pamätné finále Ligy Majstrov z ročníka 2005/2006. V parížskom Parku princov bola nad sily kanonierov len Barcelona na čele s Ronaldinhom, Eto´om, Decom alebo Xavim. Veríme však, že medzinárodného úspechu sa dočká na konci svojej londýnskej púte a rozlúči sa výhrou Európskej ligy v Lyone.

P.S. - Nemôžeme zabudnúť spomenúť ani rozprávkovú jazdu sezónou 2003/2004, kedy Arsenal opanoval Premier League bez jedinej porážky, čím sa navždy zapísal do histórie športu a rovnako tak celý vtedajší tím s prívlastkom "The Invincibles". 

Merci Arsène

 

A post shared by Arsenal Official (@arsenal) on

Vyjadrenie samotného Arsèna nájdete tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia